– Gårsdagens «versting» var et kjøretøy i Søgne

Publisert Sist oppdatert

Statens vegvesen hadde onsdag utekontroll i Lyngdal, Mandal og Søgne. Tre kontrollører var ute og vinket inn totalt 28 kjøretøy i løpet av dagen.

– Gårsdagens «versting» var et kjøretøy i Søgne som ikke hadde festet lasten på tilhengeren. Sjåføren skulle bare kjøre en kort tur… En slik tanke kan kanskje flere kjenne seg igjen i? 

– Utfordringen er at slike «skal bare» hendelser kan føre til ulykker med mulig fatale konsekvenser. Dette er årsaken til mange av de gebyr som staten gir fører av kjøretøy som ikke følger pålagte regler. I dette tilfellet var det mye feil. Lasten var ikke sikret godt nok. Trelasten på tilhengeren lå bare oppå, da med kun lemmene på siden og friksjonen mot bunnen som sikret lasten, ikke annen festing! I tillegg var tilhengeren ikke registrert, manglet alle lys bak og hadde ødelagte bremser. Sjåføren fikk et gebyr på kr 5000,- og en anmeldelse for bruken. Anmeldelsen vil bli vurdert at politiet og de kan eventuelt gi en bot slik at kjøreturen kan komme til å koste opp mot kr 10 000,-. Vi håper eksempelet kan inspirere til å ikke bare skulle ta en kort kjøretur uten at alt er i orden med kjøretøyet, skriver Jostein Senumstad i Statens vegvesen i en pressemelding torsdag.

Powered by Labrador CMS