Se intervju

Klar for kjas på Biblioteket

Publisert Sist oppdatert

På Tangvall bibliotek i Søgne sentrum har to frivillige pensjonister, Gunvor og Astrid, tatt initiativ til å starte et nytt sosialt møtepunkt. I samarbeid med frivillighetsenheten og biblioteket har de skapt en arena for folk som ønsker å møtes for en prat, spille spill eller bare være sammen. 

- Biblioteket er jo et naturlig sted å ha et slikt tilbud, midt i sentrum der folk kommer og går, sier Heidi Johansen.

- Det kom på bakgrunn av at vi vet at det er folk i Søgne som sitter mye hjemme og kanskje ikke har så stort nettverk. Da Gunvor og Astrid tok kontakt med oss i frivillighetsenheten, ønsket de å se om de kunne få til noe her på Tangvall bibliotek, sier Johansen. 

Katrine Tveito legger til, - nå har vi en kaffemaskin, så man kan kjøpe seg kaffe eller muffins og kose seg. Vi har også gratis spill og selvfølgelig bøker, så det er masse man kan gjøre her.

Kjasekroken

Hvordan kan dette bidra til folks velvære?

- Vi vet at det å være sammen med andre gir bedre psykisk helse. Det er derfor dette initiativet er så viktig. Vi nærmer oss Verdensdagen for psykisk helse, som markeres 10. oktober, og det er en påminnelse om hvor viktig slike tilbud er for folks trivsel legger Johansen til.

Hva gjør biblioteket til en god møteplass for dette?

- På biblioteket kan man oppholde seg helt gratis og bare være. Vi har lyse, fine lokaler rett i sentrum, og det gjør at folk føler seg velkomne her. Det er viktig å ha steder som dette, der folk kan møtes uten forpliktelser sier Tveito.

Heidi Johansen og Katrine Tveito på Biblioteket på Tangvall

 Oppfordrer flere til å ta initiativ

- Vi håper at flere slike innbyggerinitiativ kan blomstre opp. Vi er utrolig takknemlige for at Gunvor og Astrid tok dette initiativet. Biblioteket og frivillighetsenheten er her for å støtte slike prosjekter, og vi oppfordrer flere til å komme med ideer avslutter Heidi. 

Kjasekroken er åpen hver første fredag i måneden fra kl. 13-14.00

Powered by Labrador CMS