Søndag arrangeres Linnåsdagen igjen, denne gang allerede i oktober.

Linnåsdagen – allerede på søndag

Publisert

34 år etter oppstarten av Linnåsdagen har Søgne skiklubb i år valgt å flytte det tradisjonsrike arrangementet fra sitt faste tidspunkt som har vært første søndagen i november til første søndagen i oktober.

Håper på flere besøkende

Etter noen år med nedgang i besøkstallet og utfordringer i forbindelse med bæring av utstyr opp på Linnåsen som ligger 234,7 meter over havet, håper Tom Lohne i seniorutvalget i Søgne skiklubb at en tidligere dato for Linnåsdagen vil gi en økning i antall besøkende.

– Utspringet for at første søndagen i november var tidspunktet for arrangementet var at man ikke skulle komme i konflikt med elgjakta som foregikk i oktober måned. Forslaget om å flytte Linnåsdagen til første søndag i oktober kom på banen da vi så at antall beøkende har sunket drastisk de siste årene og at vi som arrangør flere ganger har slitt med å bære 30 – 40 kg pr person med utstyr opp til toppen på grunn av snø og is, forteller Tom Lohne.

Godt samarbeid med jaktlagene

Før skiklubben landet flyttingen av Linnåsdagen var det viktig med dialog med jaktlagene i området. 

– Vi har hatt en veldig god dialog med de forskjellige jaktlagene som alle har gitt oss grønt lys for å flytte arrangementet til første søndagen i oktober, kommenterer leder for seniorgruppa i Søgne skiklubb Tom Lohne.

Løypene er ryddet for trefall

Arrangøren melder at de i løpet av høsten har ryddet vekk masse trefall (etter avtale med grunneierne) spesielt i løypa opp fra Tronstadvannet, slik at man slipper å krype under eller over masse trær på vei opp til toppen.

Så da er det bare for turfolket å finne frem rett turtøy i forhold vær og føre og å ta turen opp til Linnåsen søndag 7. oktober.

Arrangøren lokker med gratis kaffe, saft og vafler til det eventuelt er tomt. Serveringen tilbys mellom klokka 11.00 og 14.00.
Powered by Labrador CMS