De fleste i det lokale Sør Cup-styret på Flekkerøy samlet. Bak fra venstre: Rolf Guttormsen, Ole Andreas Røsok, Richard Tørressen, May Baggøe Broughton, Bente Elefsen og Øystein Hansson. Foran fra venstre Arild Nilsen, Asle Ingebretsen, Marthe Brommeland og Johanne Klovning. Carina Homme, Arild Thomassen og Kjell Tore Omland var ikke til stede da bildet ble tatt.

Disse skal styre rekorddeltakelse i årets Sør Cup på øya

Publisert Sist oppdatert

– Det blir rekorddeltakelse og smekk fullt av både små og yngre deltakere, trenere og foreldre med øvrige familier under årets Sør Cup. Samt det som måtte komme av publikummere, sier Ole Gerhard Sørensen til N247 tirsdag kveld.

«Generalen og kapteinen». Ole Gerhard Sørensen t.v. er daglig leder og «Generalen» under Sør Cup, mens Rolf Guttormsen styrer det lokale cups-styret på øya, og er «kapteinen» på skuta der.

Ny daglig leder

Han er ny daglig leder i Norges nest største fotballturnering, etter Norway Cup, og han gleder til storarrangementet.

– Det har vært et veldig trykk på både epost og telefonen i lang tid, og aldri før har det vært påmeldt over 600 lag. Per i dag, litt over ei uke før cupen blåses i gang, teller vi 615 lag. Utrolig mange, og like utrolig gøy, sier Ole Gerhard.

Det er klubbene Fløy, Donn og Vindbjart som står som arrangør. Foruten spill på øya, på Lund og i Vennesla, må banene på Karuss (IK Våg) og Hommeren (Torridal) taes i bruk. Så sprengt er det i år.

På Flekkerøy har det lokale cupstyret jobbet lenge for å tromme sammen det som trengs for at alt skal stemme før de tilreisende klubbene ankommer øya neste torsdag. Dagen før St. Hans, da alt sparkes i gang på morgenkvisten. Rolf Guttormsen er «kapteinen» på skuta her ute, og han forteller videre.

Møvig skole

– På øya blir det så fullt av spillere og ledere, at vi har hatt problemer med innkvartering. Det er kort og godt sprengt. Tidligere har vi lånt Sjøstrand skole inne på fastlandet. Nå må vi i tillegg låne naboskolen Møvig, samt idrettshallen der, sier Rolf Guttormsen til N247.

– 248 lag skal spille ball på øya og inne på Karuss. 600 kamper skal avvikles. 500 på øya og resten inne i Vågsbygd, og det er spillere fra ti til tolv år vi skal ha ansvaret for, sier Guttormsen, og fortsetter

– 1600 spillere og ledere skal overnatte i de to bydelene. Det skal jobbes 5.500 dugnadstimer fordelt på rundt 600 vakter. Vi er ikke helt i vater her, og vi har behov for rundt 100 vakter mer.

Veldig stort

Fotball-turneringen, som Fløy startet opp helt på tampen av 1990-tallet, har vokst seg veldig stor. Det åpnet som Color Line-cup. I 2007 ble det navneskifte til PlussBank-cup, før det ble Sør Cup i 2014.

Siden oppstarten har flere klubber blitt for stamgjester å regne. Det kommer busslass etter busslass både fra øst og vest, og mange av familiene til de unge spillerne har leid seg ei skibbu eller hytte ute på Flekkerøy for å være med på moroa. Og, de kommer igjen, år etter år så lenge barnas alder tilsvarer spill her ute.

– I år er det helt tjåka fullt. Det blir nok liv og røre her i fire dager i strekk, avslutter Rolf Guttormsen.

Powered by Labrador CMS