Brent Wood, CIFA og Chelsea Fotballskole

– Her kan jeg gjøre en forskjell

Chelsea arrangerer fotballskole i Søgne

Publisert

Brent Wood, som leder Chelsea Fotballskole i Skandinavia, har kjent på kroppen hvordan økonomiske utfordringer i fotballklubber og mangel på nettverk kan sette en stopper for unge talenter.

Brent Wood på Murisør kunstgressbane

– Dette ble særlig tydelig da min sønn Elliot mistet sin kontrakt på grunn av en skade da han spilte i Oslo. Det var en tøff tid, og jeg så hvordan manglende ressurser og kontakter raskt kan sette en stopper for en lovende karriere, forteller Brent.

Etter en vanskelig periode fant Elliot en ny mulighet på Walsall FC i det engelske ligasystemet, takket være farens kontakter hjemme i England.

- Den erfaringen viste meg nødvendigheten av et nettverk for unge spillere, og det ga meg ideen om å starte en fotballskole, sier Wood.

Oppstarten av Chelsea Fotballskole

Inspirert av sin sønns erfaringer etablerte Brent Wood Chelsea Fotballskole gjennom sitt selskap CIFA, som må følge strenge krav, regler og retningslinjer for fotballspillere under 18 år. Skolens formål er å identifisere, utvikle og skape muligheter for unge spillere.

Engasjerte talenter på Chelsea Fotballskole.

– Vi fokuserer på mer enn bare fotballferdigheter. Vårt mål er å gi spillerne en unik opplevelse, disiplin og en plattform for å bli sett, uansett økonomisk eller sosial bakgrunn, fortsetter Wood.

Chelsea Fotballskole i samarbeid med Søgne Fotballklubb

Chelsea Fotballskole var for første gang i Søgne i fjor sommer, og samarbeidet med Søgne Fotballklubb var en stor suksess. Nivået på opplegget er høyt, og det er godt organisert av kompetente trenere fra England. 

– Det startet i går, fortsetter i dag og avsluttes i morra, oppsummerer han.

Flere av de eldste spillerne som deltok i fjor vil få en invitasjon til å delta på en akademiturné i England.

– Dette er første gang vi også tar med et jentelag, noe vi synes er spesielt spennende. Alle spillere skal få bryne seg mot akademilagene til Chelsea, Nottingham Forest, og Leeds United, utdyper han.

Elliot Wood, sønn av Brent Wood og en av trenerne på Chelsea fotballskole

- Her gjør jeg en forskjell

Elliot Wood måtte dessverre legge opp sin fotballkarriere grunnet et benbrudd senere i karriene sin, men i dag er han trener på fotballskolen.

– Det er et enormt behov for et sted hvor spillere uten de riktige kontaktene kan bli lagt merke til. Det er her jeg virkelig kan gjøre en forskjell for de unge. På fotballskolen gir vi dem ikke bare profesjonell trening, men også håp om å bli oppdaget og muligheten til å reise til England for å konkurrere på høyere nivåer, sier Elliot.

Elliot Wood, på lagbilde med sine unge fotballspillere

Framtiden for Fotballskolen

Med planer om å utvide i Skandinavia, ser Brent og hans team lyst på fremtiden, hvor flere unge talenter kan følge i fotsporene til andre spillere som har fått muligheter gjennom fotballskolens tilbud.

– Vi skal fortsette å bygge broer til profesjonelle nivåer for spillere som kanskje ikke ville fått denne muligheten ellers, avslutter han. 

Lagbilde av alle deltakere på Chelsea fotball skole.
Powered by Labrador CMS