Lokale filmskapere med premierevisning på Søgne gamle prestegård

Publisert
Anne Grete Eriksen, dans.

Førpremière, visning av 1. del av filmprosjektet SOM TANG, søndag 29. september kl. 13.00 på Søgne gamle prestegård.

Arild Fredriksen og Anne Grete Eriksen (Bellevue Kreative) har laget en poetisk dokumentar om mennesker på Agder. Det er et filmprosjekt som portretterer 13 kulturpersoner. Disse menneskene har bidratt til, på en positiv måte, å styrke vår regionale identitet. De har transformert sine sanseopplevelser til en kunstnerisk form som poetiske gnister inn i vårt miljø og i våre omgivelser.

Poeter, musikere, dansere, tekstilkunstnere, keramikere, dukkespillere og arkitekter former og påvirker våre omgivelser og vårt miljø med sin kunst og sin formidling. Vi vil fortelle om veien fra idé til realitet for prosjekter som har endret og forbedret våre hverdagsomgivelser, og som kan være med på å sette nye standarder for våre kulturelle verdier.

Filmen tar utgangspunkt i Jo van der Eyndens dikt SOM TANG.

Jo v.d. Eynden fremfører diktet SOM TANG.

Diktet fremføres med Jo’s deklamasjon til Arild Fredriksens musikk, mot en bakgrunn av filmatiserte tangskoger. Diktets innhold beskriver tangens bevegelser og løsrivelse fra bunnen, hjelpeløs drift i havet og hvordan tangen ender opp på en strand, tørker og knaser når noen trør på den. I overført betydning kan diktet også beskrive menneskers kamp for å finne fotfeste i nye omgivelser, om tap og fortvilelse, men også om kampen og håpet.

Mange mennesker har flyttet og kommet til Sørlandet, av fri vilje eller som flyktninger. Hvordan tar vi imot våre nye medmennesker, hvordan reagerer de på landskapet, hvordan finner de seg til rette?

  • Medvirkende i del 1, er: 
  • Jo van der Eynden
  • Jarle Georg Bjørklund
  • Annemor Sundbø
  • Jan Egil Løvdahl
  • Ann Beate Tempelhaug
  • og Eirik Gjedrem
Powered by Labrador CMS