Bildet er fra frisbeegolfbanen på Tinntjønn i Søgne.

Inviterer til åpning av frisbeegolf-banen på Nodelandheia i Songdalen

Publisert

– På vegne av Nodelandsheia Frisbeegolf ønsker vi gjerne å invitere til åpningen av Kristiansands nyeste og Songdalen bydels første 18-hulls frisbeegolf-bane lørdag klokken 12.00 til 15.00. Åpningen feries på Tunballen skole, skriver Tor Marius Markussen i en melding til N247 torsdag.

Han skriver videre at klubben har fått låne skolegården til Tunballen skole for taler, lykkehjul ved Søgne & Greipstad sparebank, utdeling av gratis is og grillmat for barna og besøk av proffe folk i bransjen. Det blir snorklipping ved ett av startpunktene (tee). Ulike sponsorer, Disc Sør, Visit Sørlandet og andre som også stiller med stand.

– Ideen til prosjektet kom til verden på et styremøte i Svarttjønnheia velforening høsten 2023. Vi samlet sammen frivillig beboere og representanter fra alle velforeninger på Nodelandsheia til et møte, og derfra startet planleggingen gjennom vinteren. Vi gikk i dialog med kommunen, og banen ble etablert og ferdig bygget på kun 2,5 måneder av frivillige naboer og andre engasjerte, skriver Markussen videre.

«Frisbeebanen ligger i et skogsområde mellom Tunballen skole og Svarttjønnheia boligområde, og er opparbeidet med både en 18-hulls og en 9-hulls «familiebane». Vi har fått støtte fra både kommunen, Søgne & Greipstad sparebank og totalt 18 hullsponserer – og er nå fullfinansiert. Selve banen er stort sett bygget på dugnad av frivillige og vi har fått god hjelp av håndverkere, naboer og familier, folk med traktor og annet spesialutstyr.

Vi ønsker en åpning som setter fokus på folkehelse, trivsel og lek i nærområdet vårt, på frivillig arbeid og dugnadsånd blant naboer, godt samarbeid med kommunens avdelinger og ikke minst at vi nå har et gratis helårstilbud til skoler, fritidsklubber, speiderklubb og andre barn og unge i Songdalen.»

Powered by Labrador CMS