Tor Harald tildelt DFS’s Hederstegn med medalje

Publisert
Hederstegnet med medalje.

Torsdag ble skytteren og bilmekanikeren Tor Harald Lund tildelt Det Frivillige Skyttervesen tildelt DFS´s Hederstegn med medalje. 

Lun skriver skriver på sosiale medier at han var invitert til festmiddag sist torsdag i kulturhuset hos Steinkjer kommune, i anledning Landsskytterstevnet, der Skytterstyret, arrangørkomité, representanter fra Heimevernet og Forsvaret var tilstede.

Han skriver videre i posten at «det var dog med ett nødskrik at jeg (med frue) i det hele tatt turte å stille opp, da oppgitt kleskode var dress for herrer, (de som kjenner meg vet at det er sjelden dette blir brukt) og dress var selvsagt ikke med i bagasjen.»

Sko og bukse ble innkjøpt og det ble bestemt at de skulle stille til middag.

Rørt

Lund skriver videre: «Det er veldig sjelden jeg blir målløs, og da mener jeg så rørt at taleevnen forsvinner. Innledende skyting på LS Evje -19 var ett øyeblikk da halsen knyttet seg, da min mor lå for døden var ett annet, to ytterligheter i følelser som påvirket mine evner til å forme ord og setninger.

Og under desserten fikk jeg jordbær-desserten nesten sittende fast i halsen da mitt navn ble ropt opp.

Der, med flere av mine venner og bekjente i DFS (Det Frivillige Skyttervesen) til stede, ble jeg tildelt DFS’s Hederstegn med medalje!

Helt uventet og uten å ha en eneste tanke på at noe slikt skulle skje.

– Mange andre

En smigrende tale av president Kari Sofie Brøndbo skulle rettferdiggjøre tildelingen, men min tanke var, og er, at det er mange andre som fortjener slikt før meg.

Dette var altså også en slik anledning der halsen knyttet seg og muligheten for å holde en takketale ikke var tilstede.

Derfor vil jeg herved få takke så ærbødigst for Hederstegnet jeg ble tildelt, og avslutte med å si, tusen tusen takk.»

Leder i Søgne Skytterlag, Magne Lorentzen, sier til N247 at dette er stort og skytterlaget er svært stolte over tildelingen og stiller oss i kø av gratulanter.

– Det er svært sjeldent at dette skjer, men det er ingen tvil om at dette er vel fortjent, sier han.

Powered by Labrador CMS