Tobias 7 år: – Det gøyeste er å hoppe

Publisert Sist oppdatert
Det gøyeste er å hoppe, sier Tobias Flørenes.

Denne helgen gikk Expo motorsport show av stabelen i travparken. Publikum fikk oppleve rally, drifting, gokart og spektakulære hopp i løypa. Over 100 biler deltok, og blant sjåførene møtte vi 7 år gamle Tobias Flørenes fra Søgne.

Tobias kjører for teamet Flørenes motorsport og har kjørt Crosskart mini i et år. Denne sesongen har han reist rundt i Sør-Norge for å delta i konkurranser, og han har allerede sikret seg både pokaler og topplasser.

– Jeg liker å kjøre, og det gøyeste er å hoppe. I dag tror jeg at jeg hoppet litt langt, sier den unge sjåføren til N247.

Han bruker store deler av fritiden i verkstedet på Høllen Vest og liker å skru på crosskarten sin selv. Pappa Jøran Flørenes synes det er gøy å følge sønnen rundt på løp.

– Tobias koser seg veldig, og det er utrolig gøy å se hvordan han vokser når han kjører løp, forteller pappa Flørenes

– Positivt med arrangement

Det rekrutteres godt til motorsporten, og fra Songdalen fikk Markus Skomedal prøvd seg i rallyløypa. Etter et hopp på over 40 meter måtte også mekanikerne hans i sving.

– Jeg tok litt av fronten da jeg landet, men ellers er jeg godt fornøyd med hoppet, fortalte Markus Skomedal etter løpet.

Han mener det er veldig positivt for motorsporten på Sørlandet når det arrangeres show slik som på travparken lørdag. Markus Skomedal har kjørt rally i tre år og kjører for team Skomedal Motorsport. Rallytalentet ble nummer fire sammenlagt under NM på Momarken i september.

Expo motorsport show ble arrangert for første gang, og det var tett med tilskuere som trosset regnværet denne kvelden. Hoppløypa var omkranset med flammer, det var lyskastere, sladding, grussprut, røyk og høyt turtall som dominerte denne mørke høstkvelden på travparken. Det var fullt på tribunene innendørs og tettpakket langs løypa utendørs. Flere bedrifter hadde kjøpt VIP plasser til sine ansatte, og hadde satt av kvelden til motorshow, mat, DJ og premieutdeling.

Mekanikerne måtte til pers etter at Skomedal tok fronten i hoppet på 40 meter under EXPO motorsport show.
Markus Skomedal er et rallycross talent fra Songdalen.

En av initiativtakerne til arrangementet er Pål Try. Han sier han er godt fornøyd med kvelden og synes det er bra at såpass mange hadde trosset været for å oppleve motorsport på nært hold.

– Dette var fett, sier Try til N247.

Powered by Labrador CMS