Covid-vaksine, men hvor?

Publisert Sist oppdatert

Oktober er for mange grupper tiden det tenkes på oppfrisking av vaksiner. Tid og sted for sesongens influensavaksine er rutinemessig informert om i N247, men hva med de i risikogruppene som oppfordres til oppfrisking av vaksine mot Covid-19.

N247 har fått henvendelser fra eldre i gruppen 65+ eller deres pårørende om hvorfor disse må inn til sentrum for å få denne vaksinen.

– Det kan være strevsomt for de eldre å skulle ordne med transport, finne parkering og andre forhold som må ordnes for å komme seg til byen, sier pårørende til N247.

– Tilbyr hjemmevaksinering

«Koronavaksinering er - med unntak av for barn under 12 - på Kongens senter, inngang fra Kongens gate 43. Vaksineringen starter 1. oktober. Samme sted gjelder hvis du vil ha influensavaksine. Influensavaksinering starter 8. oktober.(….) Koronavaksine er gratis for risikogruppene», skriver Kristiansand kommune på sine nettsider.

Direktør helse og mestring, Brede Skaalerud.

N247 har spurt direktør helse og mestring, Brede Skaalerud hva som ligger til grunn for at kommunen ikke gir et mer desentralisert tilbud her.

– Vi tilbyr hjemmevaksinering etter vurdering. Samt at følgende legesenter har bestilt koronavaksiner fra oss: Bystranda, Dronningensgate, Gimle, Randesund, Songdalen, Søm, Sør Arena, Sørlandsparken og Vågsbygd Torv, svarer Skaalerud.

Han legget til at fastlegene ikke lengre får takst for koronavaksinering.

Songdalen legesenter opplyser på sine nettsider at det i år er satt opp ettermiddager i uke 42 og uke 43 for influensa- og koronavaksinering. Videre opplyses at det må bestilles time for vaksinering og at det må betales kroner 100,- for administrativ kostnad knyttet til Koronavaksine.

– I utgangspunkt gratis

Søgne legesenter har tidligere informert om at oppfrisking av covid-vaksinen håndteres gjennom kommunens vaksinasjonskontor.

Daglig leder Frode Lohne sier til N247 at kommunen blir godtgjort for sitt arbeid med covid-vaksine, mens fastlegene ikke er tilbudt godtgjøring for eventuell bistand til dette arbeidet.

Frode Lohne er daglig leder ved Søgne legesenter.

– Det er betydelig mer logistikk knyttet til denne vaksinen enn influensavaksine. Dette vil kreve ekstra bemanning som vi i likhet med Songdalen da måtte ta betalt for. Når denne vaksinen i utgangspunkt skal være gratis for risikogruppene mener vi det blir feil at beboere i våre lokalområder må betale for denne, sier Lohne til N247.

Les også:

Powered by Labrador CMS