– Influensaen er i gang

Publisert

– Sesongens influensautbrudd er nå i gang og smittespredningen vil øke i ukene framover. Det er fremdeles viktig at uvaksinerte eldre, personer i risikogrupper og ansatte i helsetjenesten får tilbud om influensavaksine, skriver Folkehelseinstituttet i «Ukerapporter om covid-19, influensa og andre luftveisinfeksjoner.»

Videre skriver FHI at vinterens bølge av covid-19 pågår samtidig, men økningen i smittespredning har avtatt noe de siste ukene. Videre utvikling er usikker på grunn av fremveksten av nye covid-19 virusvarianter. Det må derfor tas høyde for en mulig økning i smittespredning fram mot jul. Det er viktig raskt å få vaksinert eldre og personer i risikogrupper som ennå ikke har blitt vaksinert. Sykehusene og kommunene må være forberedt på flere innleggelser både med covid-19 og influensa i tiden fremover.

– I uke 49 var det 710 innleggelser, etter 698 i uke 48 og 724 i uke 47. Det var 14 nye innleggelser i intensivavdeling med covid-19 i uke 49, en nedgang etter 22 uken før. Antall covid-19-assosierte dødsfall har vært relativt stabilt siste fire uker, med 67 dødsfall i uke 49, står det videre i rapporten.

Powered by Labrador CMS