Tor Harald Lund og leder av Søgne skytterlag Magne Lorentzen .

Søgne skytterlag inviterer til storstilt åpning av ny arena

Publisert Sist oppdatert

Søgne og Greipstad sparebank arena åpner offisielt sine dører 7. oktober 2024, et øyeblikk mange har ventet på. Med en rik historie som strekker seg over 150 år, markerer Søgne skytterlag, det eldste laget i gamle Søgne kommune, en ny æra med sin egen skytebane etter nesten fire tiår uten egen arena.

Tid og sted for den store åpningen

Det er Søgne og Greipstad Sparebank Arena som er stedet for feiringen, med tydelig merket vei fra Shell Lohnelier er det lett å finne frem og starter kl. 17:00. 

En dag full av aktiviteter

Åpningsdagen byr på en rekke hendelser, med start kl. 17:00 hvor forsvarsminister Bjørn Arild Gram vil stå for den offisielle åpningen. Deretter følger en skytekonkurranse på 100 meter, så vil det være omvisning på anlegget, etterfulgt av taler og bespisning.

Spesiell gjest og verdensmester

Caroline Finnestad Lund

En spesiell anledning under åpningen vil være feiringen av Caroline Finnestad Lund fra Søgne, som nylig ble kåret til verdensmester i skyting for juniorer i VM i Peru. Det vil være en flott mulighet for alle til stede å gratulere og feire Caroline etter hennes internasjonale bragd.

Lang og stolt historie

Skytterlaget har ikke hatt egen skytebane siden 1985 og har i årene som fulgte leid bane av først Heddeland & Breland skytterlag og deretter av Mandal Skytterlag. Etter tre tiår med utfordringer knyttet til å finne et egnet sted, fikk laget i 2015 politisk godkjenning til å starte byggingen på Dahl. Siden da har prosjektet møtt alt fra omregulering og byggesøknader til en pandemi som satte arbeidet på pause.

En dugnadsinnsats uten like

Takket være enestående innsats fra lagets medlemmer, som til sammen har bidratt med omtrent 8000 dugnadstimer, står nå arenaen klar til bruk.

Søgne skytterlag ser frem til å ønske gamle og nye medlemmer, samt alle interesserte, velkommen til å delta på denne spesielle dagen. Dette blir en unik anledning til å feire både skytterlagets og lokalsamfunnets utholdenhet og dedikasjon, samt hylle en av sine egne, Caroline Finnestad Lund, som en verdensmester.

Powered by Labrador CMS