Caroline Finnestad Lund hjemme i Søgne med hele fem medaljer fra EM i skyting. i Kroatia tidligere i år

To sølvmedaljer til Caroline i VM

Publisert

Caroline Finnestad Lund ble onsdag kveld nummer to og tok sølvmedlaje i en utrolig spennende finale i halvmatch under ISSF junior VM i Peru. Caroline ledet med 2,9 poeng foran siste skudd i finalen, men med en 7-er på siste skudd mot Synnøve Bergs 10,0 glapp gullet med 0,1 poeng.

I 2023 kom Caroline Finnestad Lund hjem fra junior-VM i Sør-Korea med tre bronsemedaljer.

– Neste vår er det EM i Kroatia og senere på høsten VM i Peru. Jeg tar et friår fra skole og vil satse mot mesterskapene. Jeg har nok best sjanser på 50 meter, det er mer likt DFS-skyting som vi ellers holder på med i Norge, sa Caroline til N247 den gang.

Sommeren 2024 kom hun hjem fra EM i Kroatia med hele fem medaljer, to gull, en sølv og to bronse.

Nye medaljer

Denne uken deltar hun sammen med 11 andre norske skyttere under junior-0VM i Peru. Dette mesterskapet samler unge skyttere fra hele verden, og det deltar hele 536 utøvere fra 50 nasjoner. Norge stiller med 12 utøvere, 6 pistolskyttere og 6 rifleskyttere.

I lagkonkurransen halvmatch på 50m rifle (tre posisjoner) tok de norske jentene Caroline Finnestad Lund, Pernille Nor-Woll og Synnøve Berg en flott sølvmedalje, kun ett poeng bak verdensmestrene fra Tsjekkia onsdag kveld. Caroline Finnestad Lund hadde konkurransens nest beste individuelle resultat med 592(36x) poeng, og samlet poengsum for de norske jentene var 1.762 mens Tsjekkia landet på 1.763 poeng.

Spennende kvalifisering

Onsdag var det også individuell konkurranse i samme øvelse, og etter en utrolig spennende kvalifisering der Caroline lenge ledet, endte hun på en flott andreplass med 591 poeng og 39 sentrum, to poeng bak lederen. De to andre norske jentene oppnådde begge 586 poeng på en fjerde og femteplass og var sammen med Caroline kvalifisert for finalen hvor de åtte beste møtes.

Finalen

I finalen skytes 45 skudd totalt i posisjonene knestående, liggende og stående. Caroline ledet lenge finalen, og da kun to skyttere stod igjen på standplass og skulle avgjøre kampen og gull og sølv glapp mesterskapet med minst mulig margin. Det er likevel en strålende prestasjon av den unge Søgne-jenta som fredag får nye muligheter når det skal skytes om medaljer i 50m liggende i mesterskapet. 

Powered by Labrador CMS