- Bygger videre på de gode folkene våre

Publisert

Tirsdag morgen startet ferden for Søgne-eide nye Sille Marie fra Karstensens Shipyard i Gdansk i Polen til hovedverftet i samme selskap i Skagen i Danmark. 


Slepet er ventet å ta fire dager med ankomst fredag denne uken. I Danmark skal tråleren ferdigstilles og utstyres etter alle kunstens regler (pressemelding på dansk).

Går alt etter planen blir det dåp i juni 2023, noe som i følge en av eierne Bastian Salthaug, ser lovende ut per i dag. Han blir også skipper ombord.


- Det er vanskelige tider, fabrikkene har leveringsproblemer på grunn av en urolig verden, men per i dag har vi ikke forsinkelser, sier han.

Sille Marie AS er hjemmehørende i Søgne og eies av tre brødre Aamodt: Carl, Tom Arne og Yngvar på den ene siden og familien Salthaug, med Bastian, Tobias, Yngvar og Bent på den andre siden. Tråleren blir Sille Marie AS første nybygg.

Relaterte artikler:
Salthaug håper å kunne holde dåp enten i Søgne eller i Kristiansand like etter ferdigstillelse og klassifiseringer.
Artikkelen fortsetter under bildet.
Bildet er fra sist sommer da Sille Marie møtte englandsfarerne midt i Nordsjøen under deres fantastiske minnetur. (Foto: Sille Marie).
- Det er et såpas stort prosjekt som vi bør markere med både dåp og åpen båt, fortsetter han.
- Vi er alltid på jakt etter gode folk og synes det er moro å skape litt liv i fiskerinæringen i sør. Mannskapet på nybygget vil bli det samme som på dagens Sille Marie, og består av 12 fiskere, alt fra lærlinger til folk som nærmer seg pensjonsalderen. Det kan også bli et par til. Vi er veldig opptatte av å bygge videre på de gode folkene vi har, og dette prosjektet er en del av denne tanken, sier Bastian Salthaug (bildet over) til N247 tirsdag ettermiddag.
Som dagens Sille Marie
Nye Sille Marie skal drive på samme måten som dagens tråler som lander fangst fra Danmark til Tromsø i nord. Mye er sentrert rundt Haugesund. Båten skal seile under  norsk flagg og får registreringsnummer AG 2 K (Agder 2 Kristiansand).
- Dagens tråler skal selges, og hun har vært en god båt å være i. Tråleren har tjent oss vel og vært en god arbeidsplass for oss alle, avslutter fiskeskipperen.
Sist oppdatert 29.11.2022 klokken 16:28 av Jon Aamodt
Nye Sille Marie på slep ut fra verftet i Gdansk torsdag morgen. (Foto: Karstensen Shipyard)
Powered by Labrador CMS