Snart på tide å bytte dekk

Publisert
Mekanikerne i verkstedet Bilen Din er allerede i gang med omlegging til vinterdekk for bilistene.

Vinteren er like om hjørnet, temperaturen faller og mange har allerede møtt på islagte frontruter tidlig om morgenen. Som sjåfør er du selv ansvarlig for at kjøretøyet har tilstrekkelig veigrep hele året.

Flere velger å kjøre piggfritt, og etter 1.november er det krav til minst tre millimeter mønsterdybde på dekkene. Piggdekk kan brukes fra 1. november, eller tidligere dersom føret tilsier det, i følge Statens vegvesen. 

Lokale verksteder forbereder seg nå på storinnrykk av bilister som skal skifte dekk på kjøretøyene. Ved bedriften Bilen Din på Linnegrøvan er arbeiderne i gang med årets sesong, og det rigges til fullt kjør fra kommende uke. Også ved Mjåvann dekksenter er alle forberedt, og det forventes et jevnt trykk fremover.

– Vi forbereder oss på flere tolvtimers dager med 10 minutters intervaller og med økt bemanning forteller Alec Webb ved dekksenteret.

Ei som allerede nå gjør seg klar til å møte  vintersesongen er Nora Try. Hun synes det er fint å kunne sitte i bilen og vente på at dekkene legges om kjapt og effektivt. Hun mener det er viktig å skifte dekk på bilen før det blir glatt føre på veiene. 

– Alt for mange venter med omleggingen til siste liten. sier Nora Try til N247.
Powered by Labrador CMS