Ferietid – Kortsvindel og flykaos bekymrer innbyggerne på Vest-Agder

Publisert
Arne Voll, kommunikasjonssjef i Gjensidige.

– Når en skal på ferie i utlandet, surrer det mange tanker rundt om i hodet før avreise, skriver Gjensidige i en pressemelding tirsdag.

Over halvparten av befolkningen sier i en ny undersøkelse utført av Ipsos for Gjensidige at de har tenkt seg til utlandet i løpet av året. Mange av disse har sommer og sol i tankene.

– Likevel svirrer det mange tanker i hodet når en skal ut å reise, sier Arne Voll.

Han er kommunikasjonssjef i Gjensidige og tror all uroen i Europa, høye valutakurser og økende kriminalitet bidrar til økt usikkerhet.

Flykaos

– Mange på Vest-Agder har også flyplass- og bagasjekaoset fra i fjor frisk i minne. Når vi spør om hva som bekymrer mest hvis de har tenkt seg til utlandet, er det kortsvindel, flykaos og sykdom som topper bekymringstoppen, sier Voll.

Kvinner bekymrer seg i større grad enn menn om hva som kan skje på en utenlandstur, med unntak av høye valutakurser. Her er det mannen som er mest engstelig for feriebudsjettet.

Mobilen

– Kommunikasjonssjefen er likevel overrasket over at det og miste mobilen havner lengre nede på listen. Ved siden av sykdom, er det nok en mobil på avveie, flest kommer til å oppleve denne sommeren, sier Voll.

– Når dette skjer, mister en tilgang til billetter, reservasjoner, banken, telefonlister, mail og alt av sosiale medier, og da er det fullstendig krise, sier han.

– Våre beste tips er uansett. Ta vare på hverandre, pass på eiendeler og sørg for at reiseforsikringen er i orden før avreise, avslutter Voll.

Dette bekymrer innbyggerne på Vest-Agder på utenlandsferie:

  1. Kortsvindel – 31 prosent
  2. Flystreik og kaos på flyplasser – 27 prosent
  3. Sykdom – 26 prosentTyveri og ran – 25 prosent
  4. Kriminalitet – 24 prosent
  5. Høye valutakurser – 24 prosent
  6. Matforgiftning – 21 prosentKrig – 21 prosent
  7. Miste/bli frastjålet mobilen – 21 prosent
  8. Miste passet – 20 prosent
  9. Naturkatastrofer – 11 prosent
  10. Tropevarme – 5 prosent
Powered by Labrador CMS