– Det pleier å løse seg, sier lokal innsamlingsleder Tormod Try som også i år trenger bøssebærere og sjåfører til årets TV-aksjon.

– Trenger bøssebærere og sjåfører

Publisert

– Søndag 20. oktober er det igjen tid for den årlige TV-aksjonen. Også i år håper vi mange av dere vil bruke to til tre timer denne ettermiddagen til det som kanskje er årets «viktigste» tur. Vi trenger som tidligere både bøssebærere og sjåfører. Rekrutteringen av frivillige er langt på vei avgjørende for om vi lykkes eller ei, sier Tormod Try, områdeleder Søgne for TV-aksjonen.

Jubileumsår

Det er i år 50 år siden NRK lanserte sin første TV-aksjon, og det er Barnekreftforeningen som er blitt tildelt TV-aksjonen i jubileumsåret.

TV-aksjonen NRK Barnekreftforeningen går til å hjelpe barn rammet av kreft og familien og pårørende. For pengene fra TV-aksjonen ønsker Barnekreftforeningen å etablere familiehus ved universitetssykehusene i Tromsø, Bergen, Trondheim og Oslo. Her skal foreldre og søsken lett kunne bevege seg mellom sykehuset og familiehuset slik at de kan leve et tilnærmet normalt hverdagsliv.

Lokale kontaktpunkt

Try opplyser at det i Søgne er behov for 100-110 bøssebærere. Området Nodeland-Songdalen vil ha behov for 45 bøssebærere og rundt 20 i Finsland for å sikre at alle adresser og husstander får besøk på aksjonsdagen søndag 20. oktober.

– I Finsland er det vanlig at de som melder seg som bøssebærere kommer seg rundt ved egen hjelp. På Nodeland og i Søgne har vi i tillegg behov for sjåfører med bil som kan kjøre bøssebærerne ut i distriktet. På aksjonsdagen møter bøssebærere og sjåfører klokken 14.30-15.00 på henholdsvis det gamle rådhuset på Tangvall, det gamle rådhuset på Nodeland og Bedehuset i Finsland for utdeling av bøsser og roder, forklarer Try videre.

Alle som ønsker å stille som bøssebærere kan registrere seg på nettsiden blimed.no.

– Kan du stille som sjåfør med bil i Søgne er det fint om du ringer eller sendes en SMS til 916 87 033. På Nodeland kan du ringe eller sende SMS til 994 53 182 og i Finsland er kontakttelefonen 916 37 350, tilføyer Tormod Try.

Powered by Labrador CMS