Fra Venstre: Johannes Aamodt, Astrid Marie Holmen, Liv Bjørgum Eide, Amanda E. Bakkemoen, Ylva Lohne, Benjamin Aamodt, Aurora Aamodt, Ingrid Pettersen og Telef Heimdal.

Avsluttet årets rulleskisesong

Publisert

Tirsdag kveld gjennomførte Søgne skiklubb for femte år på rad den årlige Søgnesprinten. Arrangementet er et rulleskirenn for barn og unge og avslutter årets rulleskisesong. I det flotte anlegget ved Kjellandsheia suste ivrige og unge skiløpere gjennom løypa med entusiasme og glede, og for enkelte av deltakerne var også konkurranseinstinktet på plass.

Viktigst å komme til mål

De yngste deltakerne i sprinten er 5-7 år gamle, og for denne gruppen var nok det viktigste å gjennomføre løypa med stil. Gjennom høsten har de deltatt på Søgne skiklubbs rulleskiskole, og alle kom seg trygt og godt til mål. Det er liten tvil om at de har trent godt på rulleskiene i høst.

Tellef Heimdal var godt fornøyd med ny personlig rekord i løypa tirsdag.

Perset

De eldre deltakerne hadde litt mer spor av konkurranse med seg i løypa.11 år gamle Tellef Heimdal var storfornøyd med å ha satt ny personlig rekord på tiden 4.45.72. 15 år gamle Johannes Aamodt skal trene de yngste deltakerne gjennom vinteren, og tirsdag viste han seg frem med høy fart og god teknikk. Unggutten var fornøyd med egen tid, og skitalentet ser nå frem til en ny sesong i skiløypa. Også Ylva Lohne gjorde en god sprint med fin stil og god fart.

Leder i Søgne skiklubb, Nils Martin Otterdal Nilsen har en fin teori om hvordan flere foreldre skal få tenåringene sine med seg på hytta.

– Hvis foreldrene får barna til å gå på ski, blir de nok også med på hytta i tenårene, sier han til N247 etter sprinten.

God teknikk og fart på Johannes Aamodt som skal trene de unge gjennom vinteren.

Lavterskeltilbud

Han er godt fornøyd med årets rulleskisesong og kan glede seg over nye medlemmer til skiklubben.

– Vi er nå nær 300 medlemmer. Det koster ingen ting å delta i klubben, og vi har alt av utstyr for utlån. Det eneste du trenger å ta med på trening er egen hjelm, sier den engasjerte lederen.

Engasjert trener under Søgnesprinten tirsdag.

Nilsen mener Søgne er godt tilrettelagt for rulleski, og han skryter av området skiklubben trener på i Kjellandsheia.

Søgnesprinten 2024 ble avsluttet med høytidelig premieutdeling og med pokal og pizza til alle unge skitalenter.

Powered by Labrador CMS