Ole Johan Bueklev i Repstad Eiendom. Til høyre står en representant fra Trollvegg AS som har utarbeidet søknaden på vegne av utbygger.

Siste del av utbyggingen i Vedderheia sendes på høring

I ettermiddag ble den nyeste utbyggingsplanen for Vedderheia sendt på høring av flertallet i Areal- og miljøutvalget i kommunen. Dette er den siste planen for utbygging i området som de siste årene har utviklet seg til et populært boområde med rundt 1100 mennesker. 

Før behandlingen av planen tok politikerne seg tid til en befaring. 

Det er Repstad Eiendom som står bak utbyggingen, og Ole Johan Bueklev tok politikerne med tilbake til tiden før Repstad Eiendom begynte sin utvikling i Vedderheia. Den gang bestod området av rundt 30 boenheter, mens antallet nå har økt til rundt 500. Under befaringen fremhevet Bueklev at utbyggingen har resultert i to barnehager, en skole, en idrettshall og flere opparbeidede turstier. Han påpekte også at området tilbyr overkommelige tomtepriser for mange.

Beboere i området frykter for rystelser i bakken ved sprengningsarbeider.
På toppen av denne fyllingen frykter beboerne for rystelser

Politikerne stilte ingen spørsmål under befaringen, men etter en kort orientering fikk naboene muligheten til å kommentere utbyggingen. 

Tre beboere i området uttrykte bekymring for rystelser fra sprengningsarbeidene, med referanse til erfaringene fra byggingen av Søgnetunnelen på den nye E39. 

De presiserte imidlertid at de ikke er imot utbyggingen. 

Odd Nordmo, leder av Areal- og miljøutvalget, oppfordret naboene til å fremme sine bekymringer i den offentlige høringen. Bueklev forsikret at utbyggerne har tatt hensyn til innspillene og justert planene, samt at det vil bli utført en grundig tilstandsundersøkelse før arbeidet begynner.

Planområdet er ubebygd og består av skog. Det ligger mellom Tinntjønn ungdomsskole og Espira barnehage, og grenser til eksisterende boligfelt. Deler av terrenget ligger over Søgnetunnelen på E39. De planlagte boligene vil være på 2–3 etasjer med saltak, og utformingen tilpasses både det kuperte landskapet og den eksisterende bebyggelsen i området.

Under den politiske behandlingen stemte Miljøpartiet De Grønne (MDG) og Venstre imot å sende planen på høring. Begge partier argumenterte med hensyn til skog, miljø og prinsippene for utslippsreduksjon. Venstre understreket at avstemmingen var en viktig markering for å nå kommunens klimamål.

Den offentlige høringen vil nå være en arena for innspill fra både innbyggere og andre interessenter, og utvalget vil vurdere tilbakemeldingene før endelig beslutning tas om utbyggingen i Vedderheia.

Les også:

Powered by Labrador CMS