Jens Drange Karlsen scorer 1 – 0 målet.

Fra nedrykksstrid til medaljekamp

Søgne 2 – Grane Arendal 5 – 0 ( 3 – 0 ) 5. divisjon fotball herrer,
Tangvall Arena banen mandag kveld.

Mandag kveld spilte Søgne 2 sesongens tredje siste seriekamp, en kamp laget var veldig hissige på å vinne, både fordi laget med seier ville si farvel til nedrykksstriden i 5. divisjon hvor hele fire lag rykker ned til 6. divisjon. I tillegg var det mange Søgne-spillere som ønsket revansje for vårens braknederlag, da laget tapte ubegripelige 11 – 0 borte mot kveldens motstander Grane Arendal.

Best fra første spark

Målscorerne fra venstre Samuel Lavik, Jens Drange og Johannes Kjøstvedt med banens beste Nikolai «Nico» Suvatne foran.

Et påskudd Søgne-lag gikk rett i strupen på seierssikre Grane-spillere og vi fikk se mange fine kombinasjoner og godt kantspill, noe som gjorde at hjemmelaget fortjent tok ledelsen like før halvspilt omgang da Jens Drange Karlsen scoret etter et godt oppbygd angrep på Søgnes høyreside. Samme spiller doblet ledelsen da han scoret sikkert alene med Granes siste skanse etter 38 spilte minutter. Tre minutter senere var det Johannes Kjøstvedts tur til å få nettkjenning, igjen etter godt spill i forkant. 3 – 0 til Søgne ved pause var veldig fortjent etter en meget god omgang.

God andre omgang

Selv om hjemmelaget byttet flere spillere utover i andre omgang fortsatte de sitt gode spill hvor kantspillerne Nikolai Suvatne og Jens Drange Karlsen herjet med sine motspillere og sørget for at laget periodevis herjet med et Grane-lag som stadig ble surere og surere både på og utenfor banen. 4 – 0 kommer et 32 spilte minutter da Samuel Lavik satte ballen utenfor Grane-målvaktens rekkevidde, og fire minutter senere fastsatt samme spiller sluttresultatet til 5 – 0 på et godt slått frispark fra langt hold.

Viktig å holde seg i 5. divisjon

Trenerne Sondre Enersen og Tobias Sture gratulerer hverandre med seieren.

Søgnes trenerduo, Sondre Enersen og Tobias Sture var meget godt fornøyd etter kampen.

– En meget god kamp av oss som viser at vi på vårt beste er et av de beste lagene i 5. divisjon. Med denne seieren er vi garantert 5. divisjonsspill også til neste år, ja så jevnt er det i denne divisjonen at kveldens seier gjorde at vi plutselig er med i medaljekampen to runder før slutt. Uansett så var det viktigste i kveld å sikre videre spill i denne divisjonen. Dette i forhold til å ha en god kamparena for innbytterne på A-laget samt utvikling for de yngste spillerne, kommenterte trenerduoen Sondre Enersen og Tobias Sture like etter kampslutt.

Mange Søgne-spillere var gode mot Grane Arendal, men klart best var «durasellen» Nikolai «Nico» Suvatne som imponerte stort i sin høyre kantposisjon. Godt var det også med et gjensyn med Georg Karlsen og Jon B. Djuve som begge har vært ute lenge med skade og sykdom.