Fra venstre: Kennet Bjelland, Therese Greibesland og Roald Hultin i aksjon.

Jubileumsfeiring fire dager til endes

Publisert Sist oppdatert
Klubbens beste spiller Rune Frustøl i aksjon.

I disse dager er det 40 år siden Søgne Dartklubb ble stiftet. Klubben som de første årene hadde tilhold på loftet på Heimklang har etter å hatt flere forskjellige spillesteder i bygda de siste årene fått tilhold på XO puben på Tangvall. Her har klubben holdt til siden 2018.

Stor økning av medlemmer

Etter flytting til XO puben, hvor klubben har fått plass til fem Dart-skiver har man opplevd stadig økning i aktive medlemmer.

– På våre spillekvelder i midtuken har vi den senere tiden merket en stor økning av nye medlemmer og stort oppmøte på spillekveldene som ofte kan samle opp mot 30 spillere, forteller klubbens mangeårige formann Trond Reitan.

Markering av 40 år

I forbindelse med at klubben er 40 år i år så har man lenge jobbet med å gjennomføre en skikkelig markering av jubileet. Og feiringen som forgår i disse dager kan ta pusten av de fleste. Allerede på torsdagskvelden var de første i gang med vanlig kveldsturnering. Fredag kveld var det tid for velkomst cup hvor man blant 36 påmeldte trakk en tilfeldig makker i en duo-turnering.

Under offentliggjøringen av hvem som skulle spille sammen på lag så virket det som absolutt alle var fornøyd med trekningen og under oppropet var det stor stemning med latter og masse applaus.

Klubbens æresmedlemmer Trond Reitan og Oddvar Birkeland.

Lørdag er det store dagen for 40-års markeringen. Da gjennomføres det singel turnering med hele 40 påmeldte, derav 13 damer. Dette er kvalifisering til finalespill hvor de 16 beste herrene og åtte beste damene går til finalespill som spilles på søndagen, hvor de beste ender opp med heder og ære samt gode pengepremier.

Rekker vi maten?

Etter spillingen på lørdagen avsluttes dagen med bankett med mat og taler. Banketten starter klokken 20.00 og den ellers så rolige og sindige Trond Reitan har etter at antall påmeldte ble en del større enn først antatt fått tegn til litt høy puls.

Julie Tverå og Bjørn Rune (Bjøtten) Greibeland var fornøyd med å komme på lag.

– Fantastisk gøy at så mange har meldt seg på, og det har faktisk kommet spillere fra Dartklubber i Stavanger, Arendal og Kristiansand for å spille om pengepremiene, samt feire vårt jubileum. Dette har medført at selv om vi starter cupspillet klokka 12.00 så har vi veldig lite å gå på i forhold til å være ferdig spilt før mat servers klokka 20.00.

Vi får satse på alt går på skinner underveis slik at alle får nyte maten mens den er varm, forteller en litt stresset Trond Reitan som sammen med Oddvar Birkeland er klubbens æresmedlemmer.

Tåler alle så mye spilling?

Rundt 20 av klubbens spillere vi delta alle fire dagene og for de beste spillerne så vil det i løpet av langhelgen blir veldig mye kasting. Spørsmålet er da om alle er så godt trente at de ikke går på en smell og ender opp med å bli skikkelig lemster i kastarmen.

Da gjenstår det bare å gratulere den spreke og aktive jubilanten med 40 år.

Lagsammensetningen leses opp til stor applaus.
Powered by Labrador CMS