Fornøyde med uavgjort. Fra venstre: Cornelia Reinertsen, Våg-spiller Sigrid Sørensen ( som bor i Søgne) og Mathilde Bakke som spilte for Våg i fjor.

Uavgjort for juleferiepregede Søgne-damer

Søgne-trener Bjørn Hagen har tatt time out like før slutt.

Søgne – Våg 2 28 – 28 ( 13 – 17 ) 4. divisjon håndball damer, Tinntjønnhallen mandag kveld.

Det endte til slutt uavgjort da naboene Søgne og Våg 2, preget av julefeiring og stengte haller, da lagene møttes til årets første seriekamp i Tinntjønnhallen mandag kveld.

I starten av kampen klabbet det veldig for hjemmelaget, spesielt i angrep. Allerede etter ti spilte minutter valgte en frustrert Søgne-trener Bjørn Hagen å ta kampens første time out. Denne pausen så ut til å vekke hjemmelagets spillere og sju minutter senere hadde laget utlignet til 10 – 10 på resultattavla, derfra og inn til pause falt hjemmelaget tilbake til gamle synder, med masse feilpasninger og skudd langt over mål. Dette utnyttet bortelaget som gjorde at laget ledet med fire mål 13 – 17 da lagene tok pause-praten.

Jevn 2. omgang

I starten av andre omgang fortsatte bortelaget å ha en firemåls ledelse frem til tolv spilte minutter. Etter det begynte hjemmelaget å få bedre fasong på pasninger og skudd som gjorde at de utlignet til 22 – 22 midtveis i andre omgang. Etter dette fulgte lagene hverandre tett og mot slutten ble det skikkelig spennende for publikum og spillere. Et minutt før slutt var stillingen uavgjort 27 – 27 og da Våg tok ledelsen med 50 sekunder igjen trodde de fleste at det gikk mot et knepte tap for Søgne-laget.

I sitt siste angrep valgte Søgne-treneren å ta sin siste time out 31 sekunder før slutt, med klare avtaler rundt hvordan det siste angrepet skulle utføres. Taktikken lykkes og hjemmelaget ble tildelt straffekast med ti sekunder igjen å spille. På det påfølgende straffekastet var Caroline Åsan sikkerheten selv og satte sitt syvende av syv mulige straffekast kontant i mål slik at kampen endte med poengdeling 28 – 28, som alt i alt var et resultat begge lagene var fornøyd med på en kveld da ikke alt gikk på skinner.

Utenom Caroline Åsan som ble toppscorer med sin straffescoringer så imponerte Cornelia Reinertsen for hjemmelaget med sine seks flotte scoringer fra både strek og kant posisjon.

Søgne-trener Bjørn Hagen, som underveis i kampen var i mange diskusjoner med kampens dommere, var fornøyd med poenget, men ikke med spillet i kveldens kamp.

– Det var en heller dårlig kamp hvor det florerte med masse feil, spesielt i angrepsspillet. Dog var det ingen trøst at motstanderen gjorde omtrent like mange feil som oss. Mye av årsaken til de mange feilen kommer nok av at vi ikke har fått trent noe håndball etter at vi tok juleferie da Tinntjønnhallen har vært stengt siden nyttår, avsluttet Søgne-trener Bjørn Hagen som ser frem til å kunne drive trening i hall fremover.