Publisert Sist oppdatert
Viktig med fotpleie underveis.

Det var en fullstendig sluttkjørt Mari Melsom Kristensen som ved målgang klokka 24.00 på andre påskedag kom med følgende uttalelse:

– Fy f*** jeg har grusa (Påske)-kyllingene på Østlandet og nå er jeg dritt lei og vil bare hjem å sove. Er det forresten noen som kan kjøre meg hjem og hjelpe med å få meg i seng for nå klarer jeg snaut å stå på beina, sa hun.

De omtalte (Påske)-kyllingene på Østlandet som Mari gruset, var de to gjenværende mannlige konkurrentene i det landsomfattende Hagemann høydemeter løp. Det den som løp flest meter på 24 timer i løpet av andre påskedag som ville gå helt til topps og bli vinner av den gjeve høydemeter bøtta, i form av en dekorert sinkbøtte.

Tilsvarer 47,5 runder rundt Kvernhusvannet

Etter en god start på løpet, hvor Mari lå et godt stykke foran sin personlige rekord, ble det etter hvert tungt å holde farten oppe og tilslutt endte det med 156,95 km i løpet av 24 timer. Selv om dette var litt bak målsetningen så er det allikevel et meget imponerende resultat vår lokale milsluker oppnådde. For de som vil prøve seg så tilsvarer denne prestasjonen utrolige 47,5 runder rundt Kvernhusvannet i løpet av 24 timer!

– Nå er jeg lei og vil hjem å sove, sa Mari etter målgang natt til tirsdag.

Klar for nye utfordringer

På morgenkvisten melder Mari om en god natts søvn og at hun er klar for nye utfordringer. Flere tøffe konkurranser er allerede plottet inn i kalenderen. Første store utfordring er et 85 kilometers løp i Skottland i slutten av april. Ellers er hun endelig klar for å løpe tur/retur Spjotheia på Spjotheia-dagen 1. mai, dog en noe kort løpetur på bare rundt 5 timer i følge distansefenomenet Kristensen. Vi tar også med at Mari sammen med en løpskamerat planlegger å løpe 10 runder rundt Søgne Morothon løypa i løpet av et par døgn, hvor de beregner å starte den tiende runden når selve Morothon konkurransen starter.

Da er bare å «bøye seg i hatten» for hvilke prestasjoner Mari Melsom Kristensen står for og vi vanlig dødelige blir faktisk andpustne bare av å lese om vårt lokale distansefenomen.