Salemsveien søndag ettermiddag.

- «Kollekten» bestemmer om det blir konsert neste år også

  Nicolai Prebensen
  14. juli 2019
  19:32
I en rekke år har Ole Per Nyquist og familien arrangert klassiske konserter i hagen på Salemsveien i Søgne. I år var intet unntak, og i år som i fjor foregikk arrangementet utendørs. Det har ikke alltid vært slik.

- Utendørskonserter er en risikosport, og vi har flere år måttet flytte innendørs, blant annet til Søgne gamle prestegård. I år er været perfekt, sa arrangøren til N247 søndag ettermiddag.

Verdensklasse
Det var pianistene Daria Parkhomenko og Vasyl Kotys fra henholdsvis Russland og Ukraina som spilte for rundt 120 publikummere. Nyquist mener bestemt at disse to tilhører verdenstoppen blant unge pianister.

- Disse to har «syke» CVer, og for å være litt overlegen hørte jeg om et arrangement som Musikkinstituttet Barrat Due hadde for en tid siden. Der ble det referert til en av deltakerne som hadde vært med i en stor konkurranse nylig. Den pianisten vant ikke den konkurransen det ble referert til, hun sitter her, sa Nyquist.

Konserten varte i to ganger 45 minutter, og i pausen stilte venner og familie med kaker og kaffe.

«Kollekt»
Konserten er gratis, men det oppfordres til å gi litt i kassa etter konserten.

- Disse pengene går direkte til artistene som får salær for å spille her, men ingen av disse tjener store penger og trenger alt de kan få. Det er slik vi gjør det på landet, og neste år vet jeg ikke om vi kan si det. Da er vi jo en by, avsluttet han.

Rundt 120 publikummere møtte frem til årets Musikk i Hagen på Salemsveien i Søgne. (Foto: Nicolai Prebensen)

Det var pianistene Daria Parkhomenko og Vasyl Kotys som spilte for publikum i hagen på Salemsveien i år. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no