Her er de amerikanske cruiseturistene evakuert ut av ulykkesbussen som kjørte utfor veien i rundkjøringen på E39 ved Klepland mandag ettermiddag. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)

Busssulykken: - Vi undersøker om ulykken kan være helserelatert

  Nicolai Prebensen
  12. juli 2019
  15:44
Sist mandag ble fem personer sendt til sykehus etter at en buss kjørte utfor veien i rundkjøringen på E39 ved Klepland. Det var i alt 23 personer ombord i bussen som var på vei fra Lindesnes fyr til Kristiansand.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Saken er fremdeles under etterforskning, men vi har fått konstatert at det ikke er noen større personskader som følge av ulykken. En av teoriene våre er at ulykken er helserelatert, men dette er ikke bekreftet enda, sier etterforskningleder Knut Ueland ved Søgne og Songdalen lensmannskontor til N247 fredag ettermiddag.

- Falt om
Like etter ulykken var N247 i kontakt med en journalist som var ombord på bussen. Hun fortalte at sjåføren plutselig falt om like før rundkjøringen. Etter at bussen hadde truffet jordvollen prøvde hun og flere av passasjerene å få liv i sjåføren uten å lykkes.

- Heldigvis ser jeg nå at han har kommet til bevissthet igjen, sa hun etter at alle i bussen var evakuert.

Passasjerene var amerikanske cruiseturister som hadde vært på tur til Lindesnes fyr og var på vei tilbake til cruiseskipet. 

I følge Ueland blir saken videre etterforsket.
Sist oppdatert 12.07.2019 klokken 15:45 av Nicolai Prebensen

Politiets innsatsleder Jon Løken og brannsjef Jarle Danielsen i KBR Søgne og Songdalen på ulykkesstedet mandag ettermiddag. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)

Mannskaper fra legevakten i Søgne, ambulansetjenesten, politi og brannvesen kom raskt til ulykkesstedet mandag ettermiddag. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no