Rundt 400 mennesker besøkte basaren på Borøya sist sommer. (Foto: Privat)

Inviterer til basar på Borøya lørdag

  Jon Aamodt
  12. juli 2019
  13:40
Lørdag 13. juli er det igjen duket for basar i Søgne-skjærgården. Det er Borøy Grendelag som inviterer til den tradisjonsrike Borøya-basaren, og som tidligere er det salg av kaker og kaffe, saft og pølser. 

Inne i skolestua blir det salg av årer til hurtigtrekning og loddbøker, og arrangørene frister med mange flotte gevinster.

Rutebåten Høllen kjører besøkende fra fastlandet til og fra basaren. Det blir avgang fra Høllen klokken 14.15, og det kjøres retur fra Borøya klokken 19.00.

Startet i 1923
- Det er en basar med svært lange tradisjoner vi inviterer til lørdag. Etter det jeg har fått opplyst, ble basaren første gang arrangert i 1923. Selv om profilen har endret seg i årenes løp, så er det nå 96. år den blir arrangert, sier leder av grendelaget, Hilde Evensen til N247.

Hun forteller videre at i dag går inntektene fra basaren til vedlikehold av skolehuset inkludert uteområder, og sier at hele uteområdet er gruset på nytt i år.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Som i fjor florerer det med gevinster, både gaver fra lokalt næringsliv og innkjøpte ting. Det er mye som skal ordnes før og under basaren, og rundt 20 personer har vært engasjert for å får alt til å svive rundt og sørge for den gode stemningen og et godt sosialt miljø, sier Evensen.

Hun minner og at det også i år er gratis is til barna ved avslutningen av det populære arrangementet. 

Den tradisjonelle basaren på Borøya er stadig like populær og trekker mange mennesker. Bildet er fra en tidligere basar på Borøya. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no