Jørgen Systad på frisbeegolf-banen på Tinntjønn onsdag kveld. (Foto: Nicolai Prebensen)

Frisbeegolf: - For godt under 1.000-lappen kommer du veldig langt

  Nicolai Prebensen
  11. juli 2019
  13:45
Da eiendomutvikler selskapet Repstad Eiendom bygde ut boligfeltet Vedderheia 2 i Søgne kommune ble det også satt opp en frisbeegolf-bane med fem kurver. Interessen for denne sporten dabbet noe av etter at kurvene ble satt opp i 2012, men nå har frisbeegolf-entusiasten Marius Jansen Grønvold fått overta disse kurvene.

Han har i tillegg kjøpt inn åtte nye, flyttet kurvene til området rundt Tintjønn skole og en ny bane på rundt en kilometers lengde står nå klar.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Vi fikk disse fem fra Repstad Eiendom og med støtte fra spillemiddelordningen fikk vi kjøpt åtte nye og banen har i dag 13 kurver. Målet er å få en fullverdig 18 hulls bane innen rimelig kort tid. Da vil banen være på 1,6 kilometer, sier han.

Frisbeegolf Norge skriver på sine hjemme sider at Frisbeegolfens prinsipper er enkle, man skal kaste en frisbee fra A til B og prøve å bruke så få kast som mulig.

Videre står det; «Det ligner mye på vanlig golf men man bruker frisbee i stedet for ball og kurver i stedet for hull. Etter første kast går man bort og kaster videre fra der frisbeen ligger, helt til frisbeen ligger i kurven. Man noterer antall kast og går videre til neste «hull». En bane består som oftest av ni eller 18 hull.

Utfordringene er å kontrollere frisbeens svevekurve mot banens hindere og vanskeligheter. Banens vanskeligheter består til dels av hullets lengde og hindringer i form av trær, vann, buskas og høydeforskjeller. Når det blåser vil vinden gjøre det enda mer utfordrende og spennende», skriver nettstedet.

- Sosialt
- Dette er en veldig sosial aktivitet. En vennegjeng kan gå sammen å spille, akkurat som i vanlig golf. Det kreves ingenting av spilleren bortsett fra noen få disker som koster fra 100 kroner til et par hundrelapper eller litt mer. Investerer du for godt under 1.000-lappen kommer du veldig langt hva utstyr angår, sier Jansen Grønvold videre.

Han har startet Søgne Frisbeegolf klubb og har per i dag 103 medlemmer i Facebook-gruppa.

- Vi er rundt 50 aktive spillere i dag, og det kommer stadig flere spillere opp til Tinntjønn etterhvert som anlegget blir mer og mer kjent, fortsetter han.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Frisbee-entusiasten Marius Jansen Grønvold på «tee,en» ved Tinntjønn skole onsdag kveld. (Foto: Nicolai Prebensen).

Planen er å starte fastre treningskvelder en gang i uka, og til høsten arrangerer klubben en større turnering hvor det ventes mange spillere.

- Alle ferdighetsnivå
- Vi har medlemmer på alle ferdighetsnivå, og vi setter absolutt ingen krav til dyktighet. Det sosiale er like viktig, og det er bare å kontakte oss om det er noen som har spørsmål.

- Dette er en svært billig sport, og jeg vet at andre klubber i Norge tar 100 kroner i medlemsavgift, noe vi kanskje begynner med til neste år. Ikke betaler vi noen form for greenfee heller, slik ordinære golfspillere gjør, avslutter han.

Ole Johan Bueklev i Repstad Eiendom sier til N247 at han setter stor pris på det engasjementet som er satt i gang rundt frisbeegolfen.

- Det var enkelt å si ja til Jansen Grønvold da han henvendte seg til oss for en tid tilbake, sier han.
Sist oppdatert 11.07.2019 klokken 13:54 av Nicolai Prebensen

Intensjonen med spillet er å treffe kurvene på færrest mulig kast. Her er det Aleksander Skarpeid som treffer kurven. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no