Oppsynsmann Espen Halvorsen sier til N247 at han tirsdag kunne ha tatt opp 40 redskaper fra sjøen, men tiden strakk ikke til. Han lover intensivert kontrollvirksomhet fremover. (Foto: Nicolai Prebensen)

- Rundt 150 beslag den siste måneden

  Nicolai Prebensen
  10. juli 2019
  16:39
- Jeg har egentlig mistet tellingen, men bare den siste måneden har det vært 150 beslag i nærområdet. I dag er det femte gangen vi er ute på en måned, og inkluderer vi Fiskeridirektoratets beslag i området er jeg ganske sikker på at antall beslag er rundt 150, sier oppsynsmann Espen Halvorsen til N247 onsdag ettermiddag.

På to timers effektiv kontroll tok han med seg ett garn og 12 teiner inn til land.

- Dette vil ingen ende ta og dette er bare tragisk. Hadde jeg hatt bedre tid i dag kunne jeg ha mangedoblet antallet, sier han.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Halvorsen forteller videre at det stort sett er manglende eller feil fluktåpning og dårlig merking som er årsaken til beslagene.

- Nå som 25 meters regelen for krabbefikse er fjernet, er det egentlig bare fire regler som gjelder i dette fisket. Fluktåpningen skal være 80 millimeter, redskapen skal være merket tydelig med navn og adresse på eieren og det er ikke lov til å fiske med mer enn tyve teiner per båt.I hummerfiskesesongen er antall teiner 10 per båt. I tillegg skal det benyttes synketau til redskapen, flytetau er ikke tillatt sier han.

Han mener det er trist at han ofte må ta beslag i redskap som står i sjøen.

- Noen av teinene jeg tar opp koster rundt 800 til 1.000 kroner per stykk. Da er det leit at eierne ikke tar seg ti minutter til å lese seg opp på reglene. Mer tid tar det ikke, sier han videre.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Denne teina ble beslaglagt onsdag fordi den ikke hadde fluktåpning i det hele tatt. (Foto: Nicolai Prebensen).

Han understreker også at alle garn skal settes på minimum 25 meters dyp fra 1. juni til 15. august på Skagerrakkysten.

- Med slike resultater vi har nå, må vi intensivere kontrollene utover i sommerferien, avslutter han.


To timer bruket oppsynsmann Espen Halvorsen på å beslaglegge ett garn og 12 teiner onsdag ettermiddag. (Foto: Nicolai Prebensen)

Dette beslaget ble gjort for fem dager siden. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no