Foerløpig tom scene og "konsertlokale" på Salemsveien, men søndag håper Ole P. på mellom 100 og 200 publikummere når Daria og Vasyl entrer scenen. (Foto: Nicolai Prebensen)

- Kommer det 100 er jeg fornøyd. Kommer det 200 blir jeg redd

  Nicolai Prebensen
  10. juli 2019
  21:33
Ole P. (Nyquist) på Salemsveien har i en rekke år arrangert «Musikk i hagen», en konsert hvor unge verdensartister holder gratiskonsert i det som må være en av Søgnes største og vakreste hager.

På den største plenen har han satt opp en utescene, godt skjermet av en gedigen tujahekk, og førstkommende søndag er det igjen tid for konsert.

Pianistene Daria Parkhomenko og Vasyl Kotys ankommer Salemsveien fredag og som Ole P. selv sier; 

Verdensklasse
Det har vært svært dyktige musikere hos meg tidligere år, og disse to er også i verdensklasse. 

Daria er født i 1991 og studerer likegodt ved to universiteter, i Hamburg og Firenze i Italia. Ved sistnevnte studerer hun under professor Eliso Virsaladze, en nestor i musikkens verden. 

Hun deltok nylig i en verdenskonkurranse i Japan og ble nummer tre. Hun presterte å spille hele tre pianokonserter på fire dager. Det er litt i overkant, men så stakk hun av med publikumsprisen også, og det er jo den viktigste, sier han.

Konkurranser
- Begge disse kunstnerne reiser verden rund og deltar i konkurranser, det er slik de finansierer studiene sine, og Vasyl var nylig i Tromsø og deltok i «Top of the World piano competition», en konkurranse som er for de få. Begge to har det jeg vil kalle «syke» CVer, og jeg gleder meg virkelig til å høre begge to, fortsetter musikkelskeren.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Det er vakkert i hagen til Ole P. når været er vakkert. Det blir det førstkommende søndag. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv).

Han forteller videre at russerinnen og ukraineren ikke var vonde å be da han spurte, Nyquist har et navn ute i musikkverdenen, og de beste ambassadørene han har er alle de musikerne som tidligere har tilbrakt tid på gården på Salemsveien 77. Konserten er gratis, og det serveres kaker og kaffe. 

- Ta gjerne med noe å sitte på, og vær der like før klokken 15.00 søndag. Konserten er gratis, men det har vært tradisjon å samle inn litt penger ved utgangen for den som synes arrangementet er verd en slant. Beløpet som kommer inn går uavkortet til musikerne som en del av honoraret. Værmeldingene er svært gode og programmet blir blant annet Schubert, Liszt, Rachmaninov og Prokofiev. 

- Kommer det 100 er jeg fornøyd. Kommer det 200, blir jeg litt redd, avslutter han lattermildt.

Nok en gang inviterer Ole P. Nyquist til konsert i den vakre hagen på Salemsveien. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no