Sturle og Carl-Arne har tilbragt et par dager på Åros camping, i telt og med stormkjøkken og grill som legges på takgrinda når de er langs veien. (Foto: Nicolai Prebensen)

På biltur med 45 hestekrefter under «panseret»

  Nicolai Prebensen
  10. juli 2019
  19:16
Tittelen blir litt feil, men «Bobla», en Volkswagen 1500, fra 1968 har som kjent motoren bak, men det ble litt feil å skrive at Sturle Skage og Carl-Arne MeyerMelin er på biltur med 45 hestekrefter i bagasjerommet.

- Jeg kjøpte «Bobla» i Sverige for ti år siden og har brukt en god del tid på å få den godkjent av Biltilsynet. Den var litt svensk «tilpasset» noe tilsynet ikke syntes noe om. Men, skiltene er på, og bilen ble godkjent etterhvert, sier Skage som er eier av folkevogna.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Både Sturle og Carl-Arne, henholdsvis fra Skien og Oslo, skryter uhemmet av sørlendingene. Folkevogna skrantet litt på veien ned, og nye styrekuler måtte til. I Marnardal fikk de kjøpt delene til den 51 år gamle bilen over disk(!), og da de skulle monteres møtte de Tore på Tappen på Lunde, og dørene til hallen åpnet seg på vidt gap.

- Gjør hva dere vil, og ta den tiden dere trenger, skal Tore Ramsland ha sagt.

- Vi har ikke møtt annet enn blide og hyggelige mennesker her nede, og turen til Sørlandet frister til gjentakelse, sier de to som i samme slengen som de var på tur, hjalp familie med å flytte inn i nytt hus på Langenes.

Godteributikken
De har også vært innom «godteributikken» Sør-Tre, som de kaller den, og forteller om et utvalg som man ikke var i nærheten av å ha lengre østover.

- Den butikken var rett og slett farlig å bevege seg inn i, sier de to.

Tilbake til folkevogna vil Sturle gjerne legge til litt mer om de 45 hestekreftene.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Sturle Skage (t.h.) og Carl Arne Meyer Melin har feriert på Åros Camping i to dager og har hatt en flott opplevelse her sør. Turen østfra gikk med en folkevogn «Boble» som er 51 år gammel. (Foto: Nicolai Prebensen).

- Jeg tipper at minst ti av dem har vandret til de evige jaktmarker, men i utforbakke og med sterk hjemlengsel klarer vi 110 kilometer i timen, hvis medvinden er sterk, sier han.

Onsdag kveld går turen tilbake til Skien, og de vil begge takke for den usedvanlige servicen de har møtt her sør.

- Et par runder
Når vi snakker om kilometertelleren står den på 33.000.

- Den har nok gått rundt en gang eller to, mer vet vi ikke, sier bileieren.

Vi ønsker begge to en god tur hjem og fortsatt god sommer.

- Her har vi plass til alt vi trenger. I kofferten går det akkurat ett brett eller to med øl, sier de to bilturistene. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no