Anne Kristin Vie, er fagdirektør i Forbrukerrådet. (Foto: Jan Trygve Tollefsen)

Slutt på ekstraregning for å ringe politi og sykehus

  Nicolai Prebensen
  09. juli 2019
  21:27
Forbrukerrådet har lenge jobbet for at det ikke det ikke skal koste noe ekstra å ringe politi, sykehus og andre offentlige instanser. Det blir det omsider en slutt på 1. september.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

EU-domstolen har slått fast at det har vært ulovlig med dyre spesialnummer til kundeservice. Det har imidlertid vært fritt frem for offentlige instanser. Etter en endring av nummerforskriften blir det en slutt på det fra 1. september, forteller Anne Kristin Vie, som er fagdirektør i Forbrukerrådet.

- Det er en svært gledelig melding for oss i Forbrukerrådet. Det skal ikke komme overraskende utgifter, og det skal være enkelt å beregne kostnader. Viktigst er det, likevel, at det ikke skal koste ekstra når du er nødt til å kontakte politi eller sykehus. Da kan vi være i en vanskelig situasjon som pårørende til en som er innlagt, eller det kan handle om å gjøre borgerplikten når du har informasjon til en etterforskning.

Spesialnummer
Endringene Nkom gjør med nummerforskriften innebærer at det ikke vil koste ekstra å ringe spesialnummer med tre og fem tall, og nummer som begynner på 85, 810 og 815.

Forbrukerrådet har tidligere oppfordret det offentlige Norge til å droppe disse ekstra kostnadene for publikum frivillig, forteller Vie.

- Noen sykehus har gjort det, og det har vi applaudert. Nå blir det ikke lenger noe valg, og det er både forbrukervennlig og samfunnsnyttig løsning.

Pressemelding fra Forbrukerrådet

Forbrukerrådet har lenge jobbet for at det ikke det ikke skal koste noe ekstra å ringe politi, sykehus og andre offentlige instanser. Det blir det omsider en slutt på 1. september, står det i pressemeldingen fra Forbrukerrådet. (Foto: John Trygve Tollefsen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no