Sjekteracet får noen litt trange passasjer også i årets utgave som nå heter Trysnes Brygge Sjekterace 2019. (Foto: Roar Tolfsen, arkiv)

Trysnes Brygge Sjekterace 2019: Her er klassene som blir premiert

  Nicolai Prebensen
  09. juli 2019
  21:27
Sjekteracet 2019 nærmer seg, og meteorologene er fremdeles overbevist om at godværet er kommet for å bli. Det betyr båt- og folkefest på Trysnes Brygge og i skjærgården utenfor førstkommende lørdag.

Regattakomiteen har igjen hatt møte og virker, skummelt nok, å ha full kontroll. 

Daglig leder ved Trysnes Brygge, Ralf Georg Olsen har tatt på seg spanderbuksene, og årets pokaler er like i nærheten av halvmeteren høye.

Det deles ut pokaler i følgende klasser:
  1. Raskeste båt, ensylindret
  2. Raskeste båt, tosylindret
  3. Raskeste båt tresylindret
  4. Foreløpig hemmelig
  5. Flotteste utsmykning
  6. Beste lyd
  7. Beste «landkjenning»
  8. Beste start (prosedyren kommer vi tilbake til)
  9. Beste sjømannskap
- I tillegg har jeg fylt på en god del liter nitroglyserin i tankene på tappestasjonen, så jeg vil anbefale å fylle tanken før løpet akkurat her, sier han med et lurt smil.

Brevduer
Det understrekes at årets jury er helt uangripelig. Velger noen av deltakerne likevel å klage på juryens/dommernes avgjørelser, skal klagen sendes skriftlig i fem eksemplarer, med brevduer, til en postboksadresse på Svalbard som oppgis etter målgang.

Etter at siste båt er kommet i mål blir det premieutdeling og underholdning med Tor-Ludvig. Trysnes Brygge Restaurant & Bar rigger til med egen sjekteracemeny, og det kommer en ekstra overraskelse til alle som kommer i mål. Denne står Søgne og Greipstad Sparebank for.


Selve pollen inne på Trysnes Brygge blir reservert for trebåtene, alle andre må fortøye i anlegget som ligger utenfor restauranten. 

- Det er noe begrenset parkering for biler i området, men er du tidlig ute får du plass, og litt lengre unna brygga er det også mange plasser å parkere, sier Olsen til N247.

Vi har også flere spennende saker på gang, men vi kan ikke røpe alt med en gang.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Enkelte steder kan det bli trangt også i årets race som går i en helt ny løype i området rundt og øst for Trysnes Brygge.. Bildet er fra et tidligere arrangement. (Foto: Roar Tolfsen, arkiv).

Observatører
Vi søker også etter observatører blant hyttefolket langs ruta i tillegg til de vi skal plassere rundt på holmer og skjær lørdag. De som ønsker det kan kontakte N247 på epostadressen redaksjonen@n247.no og legge igjen navn og telefonnummer. Dere vil bli kontaktet i etterkant.

Sletter alt
Vi gjør oppmerksom på at all informasjon vi henter inn til racet blir slettet umiddelbart etter at lørdagen er over. Dette av hensyn til GDPR-regelverket som nylig ble innført og for å sikre at personlig informasjon ikke kommer på avveie.

Flere saker om Trysnes Brygge Sjekterace 2019 kommer senere.


Sist oppdatert 09.07.2019 klokken 21:44 av Nicolai Prebensen

Dette er den litt over fem nautiske mil lange løypa årets deltakere skal seile, som det heter, i år. (Foto: Kystverket/N247 grafisk)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no