Mange barn møtte opp på Høllebrygga tirsdag ettermiddag for å ta en titt i politibåten som lå til kai en times tid og tok i mot alle som ville ombord. (Foto: Nicolai Prebensen)

- Gir tilbake til alle ungene som vinker

  Nicolai Prebensen
  09. juli 2019
  14:09
- Dette er en trivelig jobb, og stort sett er det bare smilende og vinkende mennesker vi møter når vi er på patrulje. Til og med nå vi stopper noen for en eller en annen forseelse, er folk forståelsesfulle og ser at de har gjort en feil. Når vi er ute på patrulje er det ikke alltid like lett å stoppe og invitere barn ombord, og derfor inviterte vi ungene til å ta en titt i dag, sier politiets båtfører, Joakim Jaabæk til N247 tirsdag ettermiddag.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Da var han og kollega Jostein Aabel godt i gang med å vise barn og foresatte rundt i politibåten som var fortøyd på Høllebrygga i Søgne. Litt feriesnop og noen artikler ble også gitt bort, til ungenes store begeistring.

- I dag kaller vi oss gledespatruljen og gir litt tilbake på denne måten, fortsetter Jaabæk.

Førstemann ombord tirsdag var femåringen Benjamin Olai som fikk prøve headsettet til politifolkene, og han synes det var så gøy ut å være politimann i båt. Om han ville bli politimann var derimot ikke helt sikkert. Brannmann var også et alternativ, mente han.

Seks år
På spørsmålet fra politibetjentene om hva han ville bli når han ble stor, var svaret seks år.

Flere av fedrene som hadde tatt med seg barna til Høllebrygga tirsdag var svært interessert i toppfarten til politibåten med 600 hestekrefter bak på hekken. Svaret var klart fra poltibetjentene.

- Det er en statshemmelighet, sa de to båtførerne.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Benjamin Olai (5) hadde et godt svar på hva han ville bli når han ble stor. - Seks år, svarte han politibetjentene i politibåten tirsdag ettermiddag. (Foto: Nicolai Prebensen).

I all vesentlighet er det fire fokusområder politiet har på sjøen i sommer.

- Fart, promille, vest og lanterner. At båtførere holder seg innenfor de reglene som gjelder er viktig, og disse er ikke laget for å dempe gleden ved å være på sjøen. Dette har med sikkerhet å gjøre, og forholder vi oss til sjøveisreglene går det sjeldent galt. Derfor passer vi på at alt går greit for seg. Vi er egentlig på sjøen for å hjelpe, avslutter Joakim Jaabæk.

Politibetjentene Joakim Jaabæk og Jostein Aabel tok ombord alle som ville besøke dem på Høllebrygga i Søgne tirsdag ettermiddag. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no