Forberedelsene til sjekterace er i gang. Dette teamet ser ut som om de studerer det digitale kartet på mobiltelefonen nøye. Her passerer de vestre Kuholmen, midt i løypa til årets sjekterace. (Foto: Privat)

Skjekteracet 2019: Strålende sol, 20 grader og flau vind

  Nicolai Prebensen
  09. juli 2019
  09:43
Det er det foreløpige værvarslet for førstkommende lørdag når Trysnes Brygge Sjekterace 2019 skal arrangeres. 

I følge arrangørene, inkludert N247 er alt i rute, pokalene er til gravering (en sak vi kommer tilbake til), og det er dukket opp noen overraskelser som vi også kommer tilbake til.

Kort frist
Det var forrige uke at en gjeng entusiaster fant ut at det skulle arrangeres sjekterace på Trysnes da racet i Ny-Hellesund ble avlyst. Gjengen samlet seg på Trysnes Brygge forrige onsdag, og Ralf Georg Olsen (Trysnes Brygge), Kristian Lohne (Trysnes Brygge Restaurant & Bar, Trond Aske, Roger Sørli og N247 ble raskt enige om at dette skulle vi få til.

Påmeldingene har begynt å strømme inn, og har du ikke meldt det på enda kan du gjøre det HER »>

Artikkelen fortsetter under bildet.
André Kløvfjell og Alexander Severinsen har meldt seg på årets race. De stiller også i år med Den Røde Lanterne under konseptet, «To store menn i en bitte liten båt». Det går rykter om at enhestersmotoren fra i fjor byttes ut med en 1.000 kubikker i år. Maritimt kommunikasjonsutstyr skal også være på plass. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv).

Det ser også ut til at skippere og mannskap er i ferd med å forberede seg på løp. Mandag ettermiddag ble ei sjekte med skipper og mannskap observert midt i traseen (hovedbildet) med mobilen tett på ansiktet med det som antagelig var et sjøkart med GPS. Spesielt gjennom Tudille er det litt urent farvann, og det er ikke dumt å forberede seg på den perfekte ruta. Fotografen rakk ikke å snakke med skipper og mannskap.


Det blir flere saker om årets race ut over uken.
Sist oppdatert 09.07.2019 klokken 09:28 av Nicolai Prebensen

Deler av komiteen som ikke ville gi slipp på et sjekterace i Søgne-skjærgården. F.v.: Ralf Georg Olsen, Kristian Lohne, Trond Aske og Roger Sørli. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)

Ruta som årets sjekterace skal ta førstkommende lørdag. (Foto: Kart: kystverket.no/grafikk N247.)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no