En turistbuss med cruiseturister på vei til Kristiansand etter et besøk på Lindesnes Fyr har kjørt av veien på E39 ved rundkjøringen på Klepland. (Foto: Nicolai Prebensen)

Fem personer til sykehus etter bussulykke på E39 Klepland

  Jon Aamodt, Nicolai Prebensen
  08. juli 2019
  12:22
En buss er involvert i en trafikkulykke ved rundkjøringen på E39 ved Klepland mandag.

Øyevitner sier til N247s reporter at bussen kom vestfra inn i rundkjøringen, og i stedet for å fortsette i rundkjøringen, kjørte bussen rett fram ved den østre utkjøringen og havnet i jordvollen utenfor veien.

Klokken 16.08 skriver akuttmottaket ved Sørlandet sykehus at de fem som ble kjørt til sykehus betegnes som lett til moderat skadede.

Flere ambulanser
Det er flere ambulanser og politipatruljer samt mannskaper fra KBR på ulykkesstedet. Politiets operasjonssentral melder om flere skadde personer, men skadeomfang er så langt ikke kjent. Lege og ambulansepersonell behandler de skadde på stedet.

Det er trafikale problemer for trafikk som kommer Hølleveien og skal ut på E39.

N247s reporter melder like etter klokken 12.30 at en person er i ferd med å bli fraktet bort i ambulanse. Politiets operasjonssentral skriver at en foreløpig oversikt viser ingen alvorlige personskader. 

Trolig illebefinnende
En amerikansk journalist som var ombord i bussen da ulykken skjedde, sier til N247s reporter at sjåføren falt plutselig om under kjøringen, og alt tyder på at han har fått et illebefinnende.

- Sjåføren var livløs etter at bussen hadde stoppet i jordvollen, og vi prøvde å få han til å våkne. Det gikk ikke, men jeg ser nå at han er oppe og ved bevissthet igjen, sier hun.

Hun forteller videre at gruppen er cruiseturister fra Amerika som var på retur til Kristiansand etter å ha vært på tur til Lindesnes fyr.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Passasjerene ble evakuert ut av bussen og kjørt til henholdsvis sykehus i Kristiansand og og legevakt i Søgne. (Foto: Nicolai Prebensen).

Politiets innsatsleder, Jon Løken sier til N247 at det i alt var 23 passasjerer i bussen. fem av disse er kjørt Sørlandet sykehus Kristiansand for oppfølging. De resterende passasjerene er tatt med til legevakten i Søgne for nærmere sjekk.

Nødetater raskt til stede
- Både lege, ambulanse og andre nødetater kom raskt til ulykkesstedet, og redningsarbeidet har gått greit, sier stasjonssjef ved KBR Søgne og Songdalen, Jarle Danielsen til N247.

Trafikk som normalt
Trafikken på E39 er ikke berørt av hendelsen, men Hølleveien var stengt for utkjøring til E39. Like etter klokken 13.00 ble Hølleveien igjen åpnet for normal trafikk opp til E39. 
Sist oppdatert 08.07.2019 klokken 16:24 av Nicolai Prebensen

- Fem av de 23 passasjerene ombord i bussen er kjørt til sykehus for oppfølging, de resterende er fraktet til legevakten i Søgne, sier innsatsleder Jon Løken. (Foto: Nicolai Prebensen)

Bussen med amerikanske cruiseturister ble stående i jordvollen øst for rundkjøringen på Klepland etter ulykken. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no