Demokratene, Frp og Tverrpolitisk Folkeliste har sendt inn lovlighetskontroll av vedtakene for SKUM/Kunstsiloprosjektet i Fylkestinget og Kristiansand bystyre i juni 2019. (Foto: Mestres Wåge Arquitectes og MX_SI Architectural Studio)

SKMU/Kunstsiloprosjekt-vedtakene: «Vi ser ingen annen utvei enn å sende inn lovlighetskontroll»

  Nicolai Prebensen
  07. juli 2019
  12:00
Demokratenes Vidar Kleppe, Frps Christian Eikeland, Jannicke Svaba Halvorsen og Ingrid M. Williamsen samt Tverpolitisk Folkelistes Svein-Harald Mosvold Knutsen har sendt inn en lovlighetskontroll for vedtak i SKUM/Kunstsiloprosjektet i Vest-Agder fylkesting 18. juni og i Kristiansand bystyre 19. juni i år.

I en pressemelding fra de tre partiene sendt ut søndag skriver de at basert på et slikt hastverk som flere politikere nå har bestemt, så ser vi derfor ikke noen annen utvei enn å innsende vedlagte lovlighetskontroll for nevnte vedtak for SKMU/Kunstsiloprosjektet, fattet for henholdsvis Agder Fylkeskommune og Kristiansand kommune. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- En slik lovlighetskontroll betyr at saken må opp på neste fylkesting og neste bystyremøte, som vil bli avholde etter kommende valg, noe som igjen betyr at avgjørelse da vil bli fattet basert på en endret sammensetning  av nevnte utvalg, som i praksis betyr at velgerne i september 2019 da vil bestemme utfallet av Kunstsiloprosjektet, står det i pressemeldingen.

- Denne lovlighetskontrollen tas ut av Frp og Demokratene på henholdsvis fylke og kommune, og er skrevet og utført i samarbeid med Tverrpolitisk Folkeliste som stiller til valg i Kristiansand. Vi tre partier/liste  er svært tydelige på at vi mener Kunstsiloprosjektet må stoppes slik det nå foreligger, noe som etter denne lovlighetskontrollen nå vil ligge i velgernes hender, står det videre.

Det skrives videre at det per nå beløper investeringen seg til 610 millioner kroner, hvor 400 millioner er offentlige midler. De tre partiene stiller seg usikre rundt selve investeringsbeløpene på grunn av en usikkerhet rundt momsbehandlingen som alene kan øke investeringen med rundt 150 millioner kroner.

- Til tross for rapporter fra flere sakkyndige, samt uttalelser fra en mengde eksperter, om betydelige mangler og uklarheter ved prosjektet så valgte både fylkeskommunene og Kristiansand kommune å fatte vedtak om  å forsere/gå videre i prosjektet. Fylkeskommunen var splittet omtrent på midten, hvor tett på 50% ønsket nærmere gjennomgang før vedtak, mens like over 50% ville forsere prosjektet til tross for de mange advarslene, står det videre i pressemeldingen.

Sist oppdatert 12.07.2019 klokken 10:58 av Jon Aamodt

- Kunstprosjektet til milliardær Tangen i Kristiansand må stoppes, skriver blant andre Christian Eikeland (Frp) i pressemeldingen. (Foto: Jon Aamodt, arkiv)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no