Den lille sommerpraten
Helge Berge ved marinaen på Langenesbrygga. (Foto: Nicolai Prebensen)

Selger 300.000 liter drivstoff i året til båtfolket

  Nicolai Prebensen
  05. juli 2019
  19:13
- Nå må dere jammen meg komme til Langenes for å skrive litt om oss. Vi føler oss akterutseilt her ute med alt det dere har skrevet om Trysnes og Høllen i det siste.

Vi tok selvsagt straks selvkritikk, la oss flate og rykket til Langenesbrygga umiddelbart.

I 2015 investerte brødrene Helge og Roar Berge i Sjøfrakt Sør i et tank- og brennstoffanlegg for båtfolket og fiskere på Langenesbrygga, en investering de ikke har angret på.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Nei, det har gått bra, og vi selger mellom 250.000 og 300.000 liter drivstoff hvert år. Anlegget blir sjekket jevnlig av fagfolk, og vi har ikke hatt noen problemer med tankene til nå. Anlegget er jo nytt så det skal holde i mange år fremover, sier Helge Berge til N247 fredag ettermiddag.

Samme dag avsluttet de en utvidelse av anlegget som nå har fått større bryggeplass og tromler til drivstoffslangene, 15 meter lange, for å være nøyaktig.

Tilrettelagt
- Båtfolket har hatt litt problemer her i mye vind, og har kviet seg litt for å legge til når det blåser som verst. Dette har vi gjort noe med nå, og de mindre båtene kan legge til i le for vinden, mens de større båtene har fått plass på hovedkaia her ute. Det betyr at store båter nå kan legge til her hos oss, sier han videre.

- Merker dere mye til konkurransen fra de to andre anleggene etter at begge er rustet opp?

- Det er vanskelig å si noe om så tidlig, men vi har et jevnt besøk her gjennom hele sommersesongen, og om vinteren har vi en god del fastboende og fiskere som fyller. Derfor blir volumet forholdsvis stort gjennom året.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Roar Berge var lite lysten på å bli fotografert fredag ettermiddag, men når det inviteres.....Her har han akkurat avsluttet arbeidet med å legge til rette for enklere manøvrering for båtfolket når det blåser mye. (Foto: Nicolai Prebensen).

- Når det er sagt synes vi det er kjempemoro at det satses slik det gjøres her i bygda nå. I Høllen og på Trysnes tilbyr de mye annet i tillegg til drivstoff. Vi har ikke tenkt å starte med restaurant, is- og pølsesalg her ute. Da må vi i tilfelle legge ned lekterselskapet, noe som nok ikke kommer til å skje, sier han smilende.

App
Berge forteller videre at når han ikke er på jobb på brygga passer han på at det er nok brennstoff i tankene til enhver tid gjennom et digitalt overvåkningssystem.

- Skrekken er at vi skal gå tomme, og nå som større og større båter er innom og gjerne fyller flere tusen liter hver av dem, er det viktig å passe på. Kommer det inn en stor båt, er det bare å ringe drivstoffselskapet og bestille tankbil. Tankene er på 9.000 liter hver, men ryker det noen tusen liter på noen få båter er det bare å fylle på.

- Vi må bare passe på, sier han som sammen med broren Roar og de ansatte tar noen ukers ferie, men med drivstoff-appen alltid innen rekkevidde.
Sist oppdatert 05.07.2019 klokken 20:25 av Nicolai Prebensen

Ny flytebrygge og klargjort plass til større båter på hovedkaia er grep Berge-brødrene har tatt for å legge til rette for båtfolket. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no