Det er Minusplast med Anne, Charlotte og Torill Andersson som inviterer til festival på Søgne gamle prestegård søndag. (Foto: Jon Aamodt)

Minusplastfestivalen: - Festival for hele familien

  Jon Aamodt
  05. juli 2019
  16:16
- Det begynte med at vi leste mye. Så kikket vi oss rundt, først i Hummerviga og senere flere plasser. Vi ble overrasket over hvor mye plast vi så over alt. Først tenkte vi at vi hadde kommet over en plass med spesielt mye avfall, men etter hvert skjønte vi at dette ikke var tilfelle, andre plasser var enda verre. Vi skjønte at her må vi ha med oss folk, mange folk, dersom dette skulle nytte, sier de tre bladene Andersson om oppstarten til Minusplast, gruppen med frivillige som til nå i år har samlet inn 1,6 tonn med plastsøppel i Søgne-skjærgården.

- Vi vil gjerne få med oss folk og informere, men vi ønsker at alt skal skje på en positiv måte. Derfor kom tanken om en festival, en fin arena for å treffe mange mennesker og informere i et positivt miljø, sier Anne Andersson om hvorfor de nå arrangerer Minusplastfestivalen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Det har bare vært positive tilbakemeldinger fra alle vi har vært i kontakt med, og vi får god støtte fra sponsorer. Det har gjort det mulig å arrangere denne festivalen hvor alt er gratis, bortsett fra maten vil selger. Den er selvfølgelig kortreist og bærekraftig produsert, sier Torill Andersson.

- Alle her på Søgne gamle prestegård har vært helt fantastiske fra først dag. De stiller opp hele tiden og har svar på det meste. De bør få ei stor stjerne i boka, sier Charlotte Andersson.

Variert program
Arrangørene forteller at det vil bli et variert program med stor vekt på aktiviteter for de minste på festivalen søndag. Det blir konkurranser med spørsmål for alle aldersklasser, sorteringskonkurranse og utstilling av et lite utvalg av de 1,6 tonn plast som er plukket i år.

- Vi serverer blant annet en meget kortreist potetstappe, og bestikket er naturligvis ikke av plast, men av komposterbart materiale, tilføyer Charlotte.

Casper og Hanne Sørvaag - gratis
De to konsertene henholdsvis klokken 19.00 og 20.00 som også er gratis for publikum, er kommet i stand takket være gode sponsorer og i tillegg en meget engasjert Hanne Sørvaag. 

- Det er to ting jeg brenner for, miljø og musikk, og her får jeg være med på begge, var noe av det hun sa til oss da vi gjorde avtale om opptreden her, sier arrangørene til N247 fredag. 

Artikkelen fortsetter under bildet.
  
Lørdag blir det nok ingen tur på stranda for de tre ildsjelene som får hjelp av rundt 20 frivillige til rigge lørdag og gjennomføre festivalen søndag. De minner om at det også er åpne kunstutstillinger på prestegården denne søndagen. (Foto: Jon Aamodt).

Strandrydding i Thailand
- Vi får utrolig mange tilbakemeldinger fra frivillige som rydder og hjelper oss. Det er jo også gøy når vi får meldinger om folk som er på ferie og tar med seg strandryddingen helt til Thailand, avslutter de alltid like blide damene i Minusplast. 


Det blir to konserter i Amfiet søndag, først Casper Kuhlmann klokken 19 før Hanne Sørvaag går på scenen klokken 20.00. (Foto: Pressefoto)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no