Mjåvann tirsdag formiddag.

Tunnelgjennomslaget på E39: - Det smalt veldig godt

  Nicolai Prebensen
  25. juni 2019
  15:36
- Det smalt veldig godt, sa ordfører Johnny Greibesland da  dynamittsalva som ga gjennomslag i Mjåvannsheitunnelen gikk av tirsdag formiddag, nøyaktig klokken 11.00
 


Dette er den første tunnelen som nå har fått gjennomslag på nye E39. Tunnelarbeidet startet 11. april og dette prosjektet ligger per i dag en uke før tidsplanen.

40 til 50 meter
- Fjellet er godt og på tross av mange røde dager har vi klart å forsere tidsplanen med en uke. Mjåvannsheitunnelen er to ganger 350 meter (to løp) lang vi har forsert rundt 40 til 50 meter hver arbeidsdag, sier delprosjektleder Kjell Marwin i AF Gruppen.

Det var ordførerne Johnny Greibesland og Harald Furre som fikk æren av å fyre av salva i tunnelen som krysser kommunegrensa mellom Songdalen og Kristiansand.

Se video av begivenheten i Nett TV-vinduet over.
Sist oppdatert 25.06.2019 klokken 20:15 av Nicolai Prebensen

Utbyggingssjef Harald J. Solvik i Nye Veier AS (t.h) og ordfører i Songdalen, Johnny Greibesland i Mjåvannsheitunnelen tirsdag formiddag. (Foto: Nicolai Prebensen)

Ordførerne Harald Furre og Johnny Greibesland får instrukser av tunnelbas Jan Erik Nergaard før de avfyrer dynamittsalva som gir gjennomslag på nye E39 Mjåvannsheitunnelen. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no