De to ordførerne Johnny Greibesland og Harald Furre på vei for å sprenge salven som lager gjennomslag i Mjåvannheitunnelen tirsdag. (Foto: Nicolai Prebensen)

Første tunnel på nye E39: - Gjennomslag tirsdag

  Jon Aamodt, Nicolai Prebensen
  25. juni 2019
  11:00
AF Gruppen og Nye Veier AS er godt i gang med bygging av ny E39 fra Breimyr til Døle bru. På den 19 kilometer lange strekningen skal det i alt sprenges fem tunneler. 

Tirsdag sprenges salven som sørger for gjennomslag i Mjåvannheitunnelen, den første av de fem tunnelene som bygges, og en ny forbindelse mellom dagens Kristiansand kommune og Songdalen kommune åpnes. 

Ordførerne i de to kommunene, Johnny Greibesland (Sp) fra Songdalen og Harald Furre (H) fra Kristiansand, var begge til stede og assisterte sprengningsleder med avfyring av salven som åpnet den nye tunnelen. 

Reportasje fra gjennomslaget kommer på N247 senere tirsdag. 

Bildet under: Førpremière på kommunesammenslåing. Delegasjonen med ordførerne og AF Gruppens sprengningsleder på vei for å fyre av salven som åpner en ny forbindelse mellom kommunene Songdalen og Kristiansand. (Foto: Nicolai Prebensen).
Sist oppdatert 25.06.2019 klokken 11:04 av Jon Aamodt

Illustrasjon som viser Mjåvannheitunnelen og nye E39. (Foto: Rambøll/Nye Veier)

På plass i den nye tunnelen, ordførere og anleggsarbeidere i den nye Mjåvannheitunnelen tirsdag. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no