- Frivilligheten skal i all hovedsak låne kommunale bygg gratis, slo fellesnemndas leder, Harald Furre fast i tirsdagens møte, (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv.)

- Det kryr av frivillighet i denne byen

  Jon Aamodt
  18. juni 2019
  16:14
Frivilligheten skal i all hovedsak låne kommunale bygg gratis. Det er konklusjonen etter at fellesnemnda tirsdag behandlet programleders forslag til harmonisering av prinsipper og priser for lån og leie av kommunale lokaler.

Fellesnemndas leder, Harald Furre refererte innstillingen fra arbeidsutvalget det det heter at: Fellesnemnda ønsker at bruk av kommunale bygg av frivillige lag og foreninger i hovedsak skal være gratis. 

Trond Blattmann (AP) fremmet i tillegg et forslag om at brøyting og strøm til lys skal være inkludert i gratis lån av kommunale haller og baner. 

I tillegg ønsket Venstres Ivar Bergundhaugen at skoler skal få kompensert for eventuelt bortfall av leieinntekter de har i dag. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Ikke tilslutning til foreslått prising
Etter en liten debattrunde rundt brøyting og prioriteringer konkluderte programleder med at fellesnemnda gir tilslutning til forslagets prinsipper, men ikke priser.

- Det legger vi til grunn når vi skal fremme saken for det nye bystyret, repliserte Dunsæd som hadde merket seg føringene fra fellesnemnda og ikke ser behov for å komme tilbake til saken nå. 

- Vi forholder oss til vedtakene fra politikerne, både de 2,5 millioner som er lagt inn i vedtaket fra arbeidsutvalget og eventuelt ytterligere midler som vedtas her. Det er idrettsenheten som vil være ansvarlig for brøyting av baner, og de leier igjen inn denne tjenesten, kommenterte prosjekteier Torbjørn Urfjell. 

- Vi elsker det
- Jeg tror nesten ikke det er en by i Norge som har så mye frivillighet som nye Kristiansand kommer til å få. Det florerer av frivillighet, og vi elsker det, var sluttreplikken til Blattmann. 

Artikkelen fortsetter under bildet. 
- Det kryr av frivillighet, og vi elsker det, kommenterte Arbeiderpartiets Trond Blattmann i fellesnemndas møte. (Arkivfoto: Nicolai Prebensen. 

Harald Furre understreket at det finnes situasjoner der frivillige må finne seg i å betale for kommunale bygg.

- Kanskje ikke alt skal være gratis. Dersom en frivillig organisasjon låner et kommunalt bygg på permanent basis, kan det ikke nødvendigvis være gratis. Et annet eksempel kan være når lag benytter skoler til overnatting, men normal bruk av frivillige skal være gratis, og det kommer til å være en «boost» for frivilligheten, slo Furre fast. 

Programleders innstilling med tilleggene fra arbeidsutvalget, APs forslag og Venstres forslag ble alle vedtatt av en enstemmig fellesnemnd.

- vi forholder oss til politikernes vedtak, repliserte prosjekteier Torbjørn Urfjell etter at fellesnemnda gjorde det klart at frivilligheten i all vesentlighet skal slippe å betale for bruk av kommunale bygg. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv.)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no