Deltakere og filmteam fra "Alt for Norge" på vei inn fra Ny-Hellesund søndag ettermiddag. (Foto: Nicolai Prebensen)

Finalen av «Alt for Norge» filmes i Ny-Hellesund

  Nicolai Prebensen
  16. juni 2019
  15:27
- Jeg var i et bryllup i Ny-Hellesund i fjor sommer. Vi kjørte rundt i området, og der og da bestemte jeg at finalen i jubileumssesongen, den tiende, skulle foregå der ute, sier programleder av den TV Norge-produserte konkurranseorienterte reality-serien, Fridtjof Nilsen til N247 søndag ettermiddag.

Da hadde filmteamet, deltakere og programlederen nettopp blitt hentet av MB «Høllen» etter opptak ute i havgapet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Vi har aldri frosset så mye som under opptakene i år. Våren har vært kald lengre nord, og da var det deilig å komme til Søgne i godvær og ikke minst få anledning til å vise amerikanerne den praktfulle skjærgården dere har. Vi blir her i bygda til tirsdag og fullfører alle opptakene, samt finalen innen den tid, fortsetter han.

Årets sesong av «Alt for Norge» blir som tidligere, men vil også inneholde et spesialprogram.

- Varme møter
- Vi skal selvsagt ha varme møter med deltakere som byr på seg selv og actionfylte konkurranser også i år. Vi har redusert antall deltakere fra tolv til ti, for å kunne bli enda mer kjent med deltakerne. Men den største nyheten er at vi har hørt på fansen og avslutter denne sesongen med et spesialprogram. Vi har vært i USA og snakket med flere av de tidligere deltakerne, og mange av dem holde kontakten fremdeles, forteller Nilsen.

Programlederen forteller videre at det ikke er noe hemmelighetskremmeri rundt opptakene, men han ber pent om at vi ikke fotograferer deltakerne.

- Å presentere deltakerne nå, når det bare er tre igjen, vil ta litt piffen av alle de andre sendingene. Derfor håper vi at dere og publikum generelt tar hensyn til akkurat det. Ut over dette er vi så åpne vi kan og svarer på det vi kan. Dette er jo tross alt en konkurranse, sier han videre.

Artikkelen fortsetter under bildet.
«Alt for Norge» innspilling på Sanden i Høllen søndag ettermiddag. (Foto: Nicolai Prebensen). (Personer på bildet er sladdet for ikke å avsløre finaledeltakerne i programserien).

Om amerikanernes inntrykk av Søgne-skjærgården svarer Nilsen;

- Du kjenner jo amerikanere. De begynner å gråte allerede på Gardermoen fordi det er så flott. Når vi nå har vært i fjordene vestpå, på Senja, i Telemarks-skogene og nå i vakre Søgne, kan du selv tenke deg hvordan de reagerer, avslutter han smilene, og setter seg inn i «Alt for Norge»-bussen hvor deltakere og filmteam venter.

Etter det N247 kjenner til, overnatter deltagerne og produksjonsteamet på Verftet i Ny-Hellesund under oppholdet i Søgne-skjærgården.

Fakta:
Alt for Norge er en norsk reality-serie som har gått på TVNorge siden 2010 og som ble ledet av Henriette Bruusgaard frem til 2015. I 2016 tok Fridtjof Nilsen over som programleder for serien. I serien konkurrerer en gruppe norskamerikanere om hvem som er «mest norsk» ved hjelp av forskjellige oppgaver med norsk tilsnitt. Vinneren av konkurransen får i siste program møte noen av sine norske slektninger i et slektstevne, i tillegg til en pengepremie (50.000 amerikanske dollar i 2015-sesongen).

Serien ble kåret til beste konkurransedrevet reality under Gullruten 2011, 2012 og 2018 og ble nominert i samme klasse foran Gullruten 2013, 2014, 2015, 2016 og 2019. I tillegg har den vært nominert til Gullruteprisene beste nye programserie i 2011, beste klipp/redigering (Vidar Vaggen Olsen) i 2012 og beste klipp underholdning (Lars Bråtho) i 2018. (Wikipedia)
Sist oppdatert 16.06.2019 klokken 17:48 av Nicolai Prebensen

Programleder Fridtjof Nilsen var strålende fornøyd med oppholdet i Søgne så langt og koste seg med en is på Høllebrygga søndag. (Foto: Nicolai Prebensen)

"Alt for Norge"-bussen på Høllebrygga søndag formiddag. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no