Andreas Pettersen har avsluttet griseholdet og planlegger nå et stort grillparty. (Foto: Nicolai Prebensen)

Grisebonden Andreas: - Nå er det på tide å ta en pause

  Nicolai Prebensen
  15. juni 2019
  15:01
Husker du historien om «Mobby», som i ettertid viste seg å hete «Bobby» (noen få måneder gammel), som en fredag i fjor sommer rømte fra Salemsveien og skapte et aldri så lite grisedrama på Lundeveien?


Historien stopper ikke der.

Sent samme fredag stakk «Bobby» av igjen, denne gangen fra leiligheten til Andreas. Mor Siren ville ikke ha grisen hjemme på Salemsveien etter at hun og far Terje, samt flere frivillige hadde bakset med å få fakket utbryterkongen «Bobby». En stor kameratflokk av Andreas Pettersen med han selv i spissen måtte i aksjon. Grisen ble kjeppjagd rundt i Lundekleiva til den endelig ble fanget. Da var turen kort til gården på Repstad igjen.

Eieren av «Bobby», Andreas Pettersen ville imidlertid ikke gi seg så lett, og sammen med kamerater bygget han en griseinnhegning på Sangvikjordene og hentet tilbake den lille grisen han egentlig ville ha i stua hjemme.

Det ble ikke med den ene. Grisebonden på Repstad fortalte Andreas at rasen er høysosiale dyr, og at det var synd på «Bobby» som ikke fikk ha med seg noen kamerater ned til «lavlandet». Med på lasset ble også «Reidar» og i neste omgang «Bajas».

På Sangvik har de tre grisene gjennom siste året vokst seg store og fete, og lørdag var det på tide å sende dyrene til «de evige jaktmarker». Nå planlegger Andreas et gedigent grillparty.

- Jeg tar en pause i griseholdet nå. Dette har vært vannvittig morsomt, men også slitsomt. Det har vært mye arbeid, og jeg har hele tiden måtte være litt på vakt. I vinter hadde vi en storstilt «innsamlingsaksjon» etter de tre grisene da snøen fokket seg opp ved innhegningen med det resultatet at «Bobby», «Reidar» og «Bajas» kunne spasere rett ut på jordene. Det var en heftig sak å få dem inn igjen, forteller eks-grisebonden fredag kveld.

Han forteller videre at det har blitt en god del «rykk» til farmen på Sangvik.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Her er «Bobby» på flukt langs Lundeveien 29. juni 2018. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv).

- De har alltid prøvd å stikke av når jeg er på jobb, og det er ikke alltid like gøy å stikke derfra. Derfor river jeg innhegningen nå og tar en pause i griseholdet. Skal jeg ha nye griser skal jeg bygge et mye sikrere tilholdssted for dyrene, slik at jeg slipper å være bekymret for at de stikker av. 

- Hele prosessen har vært lærerik, og mange har gledet seg over å stelle med grisene mine, men nå er det på tide å ta en pause, slår han fast.

Andreas og grisene fredag kveld. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no