Den kommunale fritidsklubben Open Mind på Linnegrøvan måtte stenge dørene etter at de besøkende oppførte seg "dårlig" under arrangementet onsdag kveld. (Foto: Jon Aamodt, arkiv)

Måtte stenge OpenMind grunnet «dårlig oppførsel»

  Nicolai Prebensen, Jon Aamodt
  12. juni 2019
  23:04
Like før klokken 21.00 la fritidsklubbleder Tor Stonny Knutsen i Søgne kommune ut en post på OpenMinds Facebook-side om at ledelsen måtte stenge ned den kommunale fritidsklubben OpenMind på grunn av «dårlig oppførsel» av de tilstedeværende.

Knutsen skriver følgende:
Til alle foresatte og ungdommer.

I dag måtte vi stenge ned OpenMind kl. 20:30, 1.5 time før tiden pga dårlig oppførsel blant flere av ungdommene som er her. Nevneverdig da av type bråk, uhensiktsmessig rot og ingen interesse for å rydde etter seg, selv med tilsnakk.

Etter flere tydelige beskjeder og et allmøte endret ikke oppførselen til deltakerne seg noe nevneverdig.

Vi stenger ned idag og skal forsøke å finne en strategi med ungdomsstyret for hvordan få folk til å oppføre seg som folk.

Til dere som er foresatte til ungdommer som bruker stedet; gjerne ta en samtale med ditt barn om hva som er normal folkeskikk når man er på et sted som OpenMind.

Posten er underskrevet av fritidsklubblederen.

Avdramatiserer
Knutsen avdramatiserer saken når N247 tar kontakt og sier at det måtte statueres et eksempel på hvordan man ikke vil ha det.

- Det var en litt bråkete kveld, der det var en del ungdommer som ikke ville rydde etter seg, skapte rot, var uforsiktige og lite lydhøre for tilsnakk, sier Knutsen.

Han sier at de da valgte å stenge og vil ha et styremøte der de definerer fritidsklubbens interne regler for skikk og bruk. 

- Dette var et tiltak for å styrke en kultur der ungdommene passer på og irettesetter hverandre. Vi valgte å gå ut på Facebook for å informere foresatte om at vi stengte tidligere i dag og for å oppfordre til en samtale på hjemmefronten, avslutter Knutsen. 
Sist oppdatert 12.06.2019 klokken 23:08 av Jon Aamodt

Tor Stonny Knutsen er fritidsklubbleder i Søgne kommune. (Foto: Jon Aamodt, arkiv)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no