Bildet er tatt før låvedørene på Repstad Gård ble åpnet i fjor og viser en brøkdel av de 400 gevinstene som ble loddet ut. I år forteller initiativtakerne at mengden gevinster har økt ytterligere. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)

- Mange hundre gevinster, folk er snille med oss

  Nicolai Prebensen
  12. juni 2019
  19:47
- Vi har holdt på siden februar, og fredag skjer det, sier Ellen Tone Repstad som sammen med et tyvetalls andre jenter har samlet sammen 400 gevinster og gjenopptar en gammel tradisjon på Repstad-tunet. Klokken 18.00 er det basar på låven på stedet og «Repstads nasjonaldag»

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Dette sa Ellen Tone Repstad til N247 på forsommeren i fjor, og i år, nærmere bestemt førstkommende fredag, skjer det igjen.

600 gevinster
- Jeg tror vi har 600 gevinster i år, massevis av fint håndverk og fantastisk mye flott hjemmelaget som vi lodder ut på låven fredag. Folk er rett og slett veldig snille med oss.

- I tillegg har vi eget barnelotteri, hvor barna kan kjøpe en godtepose hvor det også ligger et lodd inni, og det er kun barna som kommer til gården som kan vinne disse premiene, sier Repstad til N247 onsdag.

«Alt skal ut»
Hun forteller videre at basaren holder på til alle gevinstene er ute, og pengene går også i år til et gatebarnprosjektet i New Delhi i India. Det er Søgne-jenta Linda Lindeberg og hennes to barn Lea og Niklas som jobber som frivillige med å hjelpe «Barna under broen» som prosjektet kalles på norsk.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Låven på Repstad hvor det blir basar fredag kveld klokken 18.00. (Foto: NIcolai Prebensen, arkiv).

- De gjør en formidabel innsats der nede, og det skulle bare mangle om ikke vi også gjorde vårt for å støtte dette prosjektet. Dessuten er det veldig hyggelig for oss å gjenoppta den gamle tradisjonen som stoppet opp på slutten av 80-tallet. Det å fylle låven med naboer og alle andre som vil støtte opp om en god sak, er bare moro, sa Repstad i forkant av basaren i fjor.
Sist oppdatert 12.06.2019 klokken 21:09 av Jon Aamodt

Ellen Tone Repstad og en "haug" av jenter jobber med å få alt i stand til basaren på gården hvor inntektene går til prosjektet "Barna under broen" i India. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no