Nok en gang kjørte tungtrafikk seg fast under E39-broa på Leire og gjorde skader på bærebjelkene. Trafikken på Europaveien blir ledet om fylkesveien i forbindelse med etableringen av en rundkjøring på E39 mellom Lunde og Tangvall. (Foto: Privat)

Vegvesenet: - Broa blir reparert innen rimelig tid

  Nicolai Prebensen
  12. juni 2019
  15:12
- Jeg har ikke vært der selv enda, men våre folk har vurdert skadene broa fikk tirsdag kveld. De skadene den fikk da, og de skadene den fikk for ganske nøyaktig ett år siden vil sannsynligvis bli reparert innen kort tid, sier seksjonsleder i Statens vegvesen, Knut Asbjørn Koland til N247 onsdag ettermiddag.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Det var tirsdag kveld at et vogntog kjørte seg fast under E39-broa på Leire. Trafikken var omdirigert som følge av arbeidet med etablering av en rundkjøring på Europavegen ved inngangen til Hellersdalen i Søgne. Trafikken sendes via Tangvall og Lunde nattestid.

Etter at broa på Leire ble skadet ved et tilsvarende uhell 15. juni i fjor sa seksjonslederen til N247 at de skulle vurdere ytterligere tiltak for å varsle tungtrafikken som til tider kjører denne veien.

- Ja, det er ikke jeg som vurderer dette, men jeg regner med at dette arbeidet er under behandling og at tiltak vil bli gjort, sier Koland.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Rundkjøringen etableres ved inngangen til Hellersdalen og tas i bruk førstkommende fredag. (Foto: Nicolai Prebensen).

Rundkjøringen som etableres, skal stå ferdig innen fredag og tas i bruk samme dag. Denne er en av i alt fire rundkjøringer som skal bygges i forbindelse med tilknytninger til anleggslinja på nye E39.

Fire rundkjøringer
- Innen utgangen av august vil vi ha bygget fire slike rundkjøringer som alle knyttes til anleggslinja på nye E39. Denne ved Hellersdalen er den første, de tre andre kommer litt lengre vest. Disse skal bygges slik at transport til og fra anleggsområdene i stor grad flyttes fra de mindre veiene og ut til E39.

- Vi vurderer om denne som står ferdig fredag skal bli stående etter at nye E39 er åpnet, for enklere tilgang til området enn publikum har i dag, sier Nils Rinde, kommunikasjonsansvarlig i Nye Veier AS.

Rinde legger til at E39 blir stengt også natt til torsdag.

Han utdyper saken i et skriv til N247 senere onsdag:

«Lørdag 15. juni er det planlagt åpning av ny rundkjøring på E39 vest for Tangvall. Rundkjøringen er nødvendig for i forbindelse med anleggsarbeidet knyttet til byggingen av ny, trafikksikker firefelts motorvei mellom Kristiansand og Døle bru i Mandal.
Etter planen skal trafikken ved M7 legges om til ny rundkjøring lørdag 15. juni. 

I forbindelse med arbeidet blir det omkjøring på E39 nattestid til og med natt til lørdag. Trafikken på europaveien blir fra klokken 22.00 til klokken 07.00 sendt via Lunde-krysset til fv. 204 Leireveien til fv. 114 til Tangvall og derfra ut igjen på E39.

Rundkjøringen er nødvendig for å få til en trafikksikker inntransport av materialer og utstyr som skal benyttes i forbindelse med tunnelarbeidene til Søgnetunnelen, som blir Sørlandets lengste tunnel med sine drøye 4000 meter. Rundkjøringen får en diameter på 40 meter, og blir liggende gjennom hele anleggsperioden frem til 2022. Fartsgrensen inn i rundkjøringer er lik som E39 har i dag. I etableringsfasen av rundkjøringer blir det manuell dirigering.»

Arbeidet med tre andre rundkjøringer pågår:
«M12 øst, mellom Holmen og Lindeli vest skal en rundkjøring etableres. Omleggingen skjer i forbindelse med bygging av Trysfjord bru, samt tilkomst til anleggsområdet. Konstruksjonen blir liggende ut anleggsperioden, til 2022.

M12 vest ved Lindeli: Omlegging av E39 grunnet forskjæring til Lindelitunnell. Utføres i juli 2019, og blir liggende til våren 2020.

M13 ved Døle bru i Mandal: Adkomst Trysfjord og linja. Omleggingen skjer i forbindelse med bygging av Trysfjord bru, samt tilkomst til anleggsområdet. Arbeidet planlagt utført i august 2019, og konstruksjonen blir liggende ut anleggsperioden.»
Sist oppdatert 12.06.2019 klokken 18:26 av Nicolai Prebensen

Det har det siste året vært flere tyngre kjøretøy som har kjørt seg fast under broa på Lunde og forårsaket skade på bjelkene. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no