Banksjef Liv Marit Wilhelmsen fra Sparebanken Sør delte ut stipend på kroner 50.000 til Sindre Tveiten tirsdag. Organisasjonssjef Svein Lien i Agder idrettskrets var til stede ved utdelingen. (Foto: Jon Aamodt)

Idrettsstipend til snowboardkjører Sindre Tveiten

  Jon Aamodt
  11. juni 2019
  20:47
- Vi ønsker å hjelpe unge idrettstalenter i regionen med å nå sine mål. Derfor gir vi ut Sparebanken Sør Idrettsstipend hvor det deles ut totalt 500.000 kroner. Størrelsen på hvert stipend er 50.000 kroner, og det deles ut ialt 10 slike stipend, sier Liv Marit Wilhemlsen, banksjef i Sparebanken Sør, til N247. 

Hun legger til at banken støtter mange idrettslag, og idrett utgjør en stor del av gavemidlene som gis til barn og unge. 

- Vi er opptatt av at støtten skal gå til breddeaktiviteter, slik at vi kan bidra til at flest mulig får benytte seg av støtten, sier Wilhelmsen. 

Snowboardkjører fra Søgne
Tirsdag var det Søgne-gutten Sindre Tveiten som kunne motta et stipendet fra banksjefen. Tveiten har i fire år vært elev på Hovden skigymnas og representerer Hovden Sportsklubb og Hovden Brettklubb. De siste årene har han levert flere resultater på toppnivå og blant annet vunnet flere renn i Norgescupen. 

Som junior sikret han seg  i 2016 en andreplass i NM slopestyle for junior og en tredjeplass samme år i boardercross. I 2018 deltok han i seniorklassen i NM og havnet da på en fjerdeplass i slopestyle og kom på femteplass i Big Air-konkurransen. 

Sindre har også deltatt i Europacupen med en tredje- og en fjerdeplass som beste resultater.

- Håper på OL-deltagelse
- Målet mitt er å kunne leve av sporten om noen år, og jeg har et sterkt ønske om OL-deltagelse i 2022. Fram til da håper jeg å opparbeide meg et navn innenfor sporten og jeg ønsker å fortsette å konkurrere på høyt internasjonalt nivå og komme inn på landslaget, sier Sindre. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Med Hovden som utgangspunkt blir det mye reising for unggutten som nå trener med rekrutteringslandslaget. 

- Der er vi mange som vil noe og vi er flinke til å motivere og pushe hverandre, sier Sindre som i august reiser til New Zealand for å trene før han returnerer til videre trening i Sveits og Østerrike. 

- Kjærkommen støtte
Med store reiseutgifter og liten sponsorstøtte kommer idrettsstipendet godt med, og banksjef Wilhelmsen sier hun synes det er ekstra gøy å kunne støtte ungdom som tør å satse på det de har lyst til.

- Vi får ikke mye støtte, per nå må jeg kjøpe mine egne brett og får disse til halv pris, avslutter unggutten som håper på bedre avtaler med leverandør og kanskje en sponsor dersom han kan vise til gode resultater utover i sesongen.

Sindre Tveiten bor og trener på Hovden. Bildet er fra en "vanlig dag" i bakken på Hovden. (Foto: Privat)

- Målsettingen er deltagelse i WC, etter hvert landslagsplass og OL-deltagelse i 2022, sier stipendmottaker Sindre Tveiten. (Foto: Jon Aamodt)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no