Idyllisk på Lastad mandag formiddag. Frode Jensen sløyer fisken, mens Thor Borø starter rensingen av garnene. (Foto: Nicolai Prebensen)

- Slår hjertet enda?

  Nicolai Prebensen
  10. juni 2019
  13:50
Mandag inviterte Søgne Kystlag og Vestbygda vel til Kystlagets dag på Lastad. 40-50 unge og voksne møtte frem til det idylliske stedet nesten ytterst i Trysfjorden og det ble blant mange aktiviteter også rodd fiske.

- Det er ikke så mange unge som ror lengre, i dag får de oppleve det å trekke garn med robåt, noe de sjeldent opplever nå, sa Gerd Lillian Olsen til N247 da hun hadde tatt seg fem minutters pause i lappestekinga på bryggekanten.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

I tillegg til lapper ble det servert kaffe og saft.

Vel tilbake på brygga, i tre robåter, hadde barn og voksne trukket mellom 25 og 30 kilo torsk, i tillegg til krabber, sjøstjerner og to flotte piggvar samt noen mindre flyndrer.

Læring
Under sløyinga fortalte Kystlagets Thoralf Christiansen barna hva som var inne i fisken, og Martin (8) og Tobias (8), som var mest opptatt av om fiskehjertet slo enda, fikk en god porsjon læring servert på brygga der og da.

Fisken ble renset, filetert og pakket inn i folie og lagt på grillen. Krabber ble kokt, og smaksprøver ble det til alle som ville.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Søgne Kystlags Thor Borø på vei ut til garnene som var satt kvelden før. (Foto: Nicolai Prebensen).

Været spilte også på lag med Søgne Kystlag og Vestbygda vel og det skal godt gjøres å få en mer perfekt dag helt i strandkanten i Søgne-skjærgården.

Thoralf Christiansen forteller Marin (8) og Tobias (8) hva de forskjellige organene i fisken er. (Foto: Nicolai Prebensen)

Gerd Lillian Olsen (t.v.) tar fem minutter fra lappestekinga på Lastad mandag formiddag. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no