Daglig leder Kristian Lohne og restaurantsjef Torbjørn Hommen utenfor Trysnes Brygge Restaurant & Bar en uke før åpning. (Foto: Nicolai Prebensen)

Åpner fredag: - Jeg har aldri drevet restaurant før nå

  Nicolai Prebensen
  09. juni 2019
  18:49
Førstkommende fredag åpner «Galleien», nå Trysnes Brygge Restaurant & Bar, dørene for publikum etter en omfattende oppussing. Lokalene PK Eiendomsutvikling kjøpte i fjor sommer.


Bygget er leid ut til bedriften Godbitene ANS, som er eid av Kristian Lohne og Tom Erik Tørresvold med 50 prosent eierandel hver.

- Jeg har aldri drevet en restaurant før, og kommer fra diverse produksjoner innen blant annet film, lyd og lys. Det at jeg er «fersk» i dette faget betyr lite, jeg har med meg en rekke fagfolk som får ansvaret for restaurantdriften. Restaurantsjefen heter Torbjørn Hommen og han vet hva han holder på med, sier Lohne til N247 lørdag.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Da var han og flere av de 12-13 ansatte i full gang med å klargjøre lokalene til åpningen etter at bygget fremstår nyoppusset, og de aller fleste håndverkerne har pakket sammen utstyret sitt.

Grundig rengjøring
- Vi synes det har blitt veldig fint her, og nå mangler stort sett bare flere runder med grundig rengjøring og noen få tekniske løsninger før alt er klappet og klart. Selskapet vårt har stor tro på dette konseptet, og med en praktfull beliggenhet, landfast og likevel maritim, store oppussingsprosjekter rundt oss og en ny pumpestasjon, må hele Trysnes Brygge bli et attraktiv sted å tilbringe tid for publikum, sier han.

Planen er å holde åpent hver dag hele sommersesongen.

Hver dag
- Det var faktisk i dag at vi bestemte oss for å åpne neste fredag. Nettopp nå bestemte vi oss også for å ha åpent hver dag gjennom sommeren, fortsetter Lohne.

Bildet (over t.h.) er fra i fjor sommer, før den storstilte oppussingen av området startet.

Han forteller videre om en rikholdig todelt meny.

- Lunsjmenyen vil blant annet bestå av kremet fiskesuppe, blåskjell, hamburgere, Fish and Chips, grillede og marinerte scampi, for å nevne noe. På kveldmenyen vil vi også servere scampi og tilbehør, blåskjell dampet i hvitvin, kylling. lammecarré med tynn marinade og aprikospuré. Vi vil også servere poteter som er behandlet på fransk vis, og selvfølgelig skal gjestene våre få en saftig biff hvis de ønsker det, fortsetter Lohne.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Trysnes Brygge Pub & Restaurant, en uke før åpning. (Foto: Nicolai Prebensen).

Han sier at når makrellen kommer inn Trysfjorden vil også stekt makrell stå på menyen i tillegg til stekt ørret servert på en seng av risotto.

- Det viktigste for oss er at restauranten blir et lavterskeltilbud til alle. Like viktig er det at alle som kommer inn til oss skal gå herfra storfornøyde, mette og i godt humør med bakgrunn i den atmosfæren vi skal skape her ved vannkanten.

Kokk
- Vi har det meste på plass nå, men hvis du kan få med at vi trenger enda en kokk, hadde det vært supert, avslutter Kristian Lohne.

Hele bygget som rommer pub og restaurant har gjennomgått en skikkelig oppussing. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no