Høy produksjon av vindkraft i Tyskland kombinert med lavt forbruk, har ført til kraftig fall i strømprisen. (Foto: Arkivfoto.)

Strømprisen halvert på ett døgn

  Jon Aamodt
  08. juni 2019
  16:26
Prisen på strøm i Kristiansands-området ble halvert fra 30.17 øre per kWh på fredag til 14,88 øre per kWh lørdag 8. juni. Det viser markedsdata publisert av Nord Pool. I Midt- og Nord-Norge er prisen lørdag helt nede i 9,19 øre. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Det var dn.no som tidligere lørdag omtalte de laveste strømprisene på fire år. Ikke siden i juli 2015 har prisen på strøm vært på tilsvarende nivå som lørdag. Den gang ble det notert strømpris helt nede i 8,96 øre per kWh.  Ifølge dn.no skyldes de lave prisene mye nedbør og ekstremt lav kraftpris i Tyskland. 

Billigere strøm i Danmark
Også i Danmark er strømprisen lørdag lavere enn i Norge. Her viser tallene fra Nord Pool at kraftprisen sank fra 38,74 øre/kWh fredag til 7,23 øre/kWh lørdag. Kraftanalytiker i Wattsight, Tor Reier Lilleholt, sier til avisen at kraftprisen i Tyskland kun er over null øre i fem av døgnets timer. Resten av tiden operer leverandørene med negativ kraftpris, en situasjon som ifølge analytikeren er helt unik. 

Prisutviklingen i Tyskland skal ifølge analytikerne skyldes høy produksjon av vindkraft, kombinert med lavt forbruk. Analytikerne tror likevel ikke de lave prisene vil vedvare, og forventer bortimot samme strømpris kommende vinter som vi hadde sist vinter. 
Sist oppdatert 08.06.2019 klokken 17:22 av Nicolai Prebensen

Tross mye nedbør og høy fyllingsgrad i magasiner, forventes høye strømpriser også kommende vinter. (Foto: Agder Energi Vannkraft)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no